Zdravlje
NAMIRNICE ZA ZDRAVLJE SRCA

Srce voli orašaste plodove, voće, povrće i ribu
Objavljeno 22. travnja, 2024.
Priroda nudi mnogo namirnica koje nisu samo ukusne nego i nevjerojatno korisne za vaš kardiovaskularni sustav
Ono što konzumirate ima važnu ulogu u određivanju zdravlja vašeg srca. Srećom, priroda nudi mnogo namirnica koje nisu samo ukusne nego i nevjerojatno korisne za vaš kardiovaskularni sustav. Od voća i povrća do orašastih plodova i ribe, uključivanje namirnica koje čuvaju srce u svakodnevne obroke može znatno pridonijeti cjelokupnom blagostanju. Bogat omega-3 masnim kiselinama, losos pomaže u snižavanju triglicerida, smanjenju upale i smanjenju rizika od srčanih bolesti. Tamna čokolada sadržava flavonoide i, u umjerenim količinama, dokazano poboljšava zdravlje srca snižavanjem krvnog tlaka i smanjenjem rizika od krvnih ugrušaka.
Avokado štiti kožu
Bogat mononezasićenim mastima, avokado može pomoći u snižavanju razine LDL kolesterola i poboljšati cjelokupno zdravlje srca. Redovita konzumacija može zaštititi vid i obnoviti kožu.

Sirove, kao juha ili umak
Zbog visoke razine likopena rajčice pomažu u snižavanju razine LDL kolesterola i rizika od srčanih bolesti. Bez obzira na to radi li se o sirovim rajčicama, juhi ili umaku, odlične su za zdravlje.

Orasi i bademi protiv kolesterola
Prepuni antioksidansa, orasi mogu poboljšati razinu kolesterola i smanjiti upalu u arterijama. Bogati mononezasićenim mastima, bademi mogu pomoći u snižavanju razine LDL kolesterola i smanjiti rizik od srčanih bolesti.

Borovnice snižavaju krvni tlak
Prepune antioksidansa zvanih flavonoidi, poznato je da borovnice poboljšavaju zdravlje srca snižavanjem krvnog tlaka i širenjem krvnih žila. Pridonose i zdravlju kostiju, a njihov adekvatan unos održava koštane strukture i čvrstoću. Odličan su izvor vitamina C.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike