Regija
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA VUKOVARA

Ukinuta je isplata novca uz dodjelu javnih priznanja
Objavljeno 22. svibnja, 2020.
VUKOVAR

Gradsko vijeće Vukovara održalo je u srijedu sjednicu elektroničkim putem. Raspravi su nazočili predsjednici klubova, odnosno predstavnici političkih stranaka koje participiraju u Vijeću, a vijećnici su se izjašnjavali preko e-maila. Rasprava se odvijala bez nazočnosti medija, a nakon sjednice je na web-stranici Grada objavljeno kako su sve točke najavljenog dnevnog reda usvojene većinom glasova.

Aktualni sat gradonačelnika održan je tako da su gradonačelniku Ivanu Penavi vijećnici pitanja poslali putem elektronske pošte i na njih ima pravo odgovoriti do iduće sjednice Gradskog vijeća.

Među ostalim, donesena je odluka o izmjeni odluke o javnim priznanjima Grada Vukovara, kojom se definira ukidanje isplate novčanih nagrada koje su određene uz javna priznanja Grada. Kako je navedeno u prijedlogu odluke, za priznanja bi ove godine, ako ih Gradsko vijeće dodijeli, trebalo isplatiti 125 tisuća kuna. Vijećnici su usvojili i izvješće o nepropisno odbačenom otpadu na području grada za prošlu godinu.

- Učestalo se borimo s divljim deponijima, a videonadzor koji smo postavili polučio je jako dobre rezultate. Veliki nam problem predstavljaju obrti i tvrtke koje su na javnim površinama napravile velike deponije i kažnjavamo ih sukladno propisima - rekao je Dražen Čulig, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

U prošloj je godini registriran značajan porast količine nepropisno odbačenog otpada, pa su i sredstva u proračunu povećana za poduzete brojne mjere radi rješavanja toga problema. Trenutno je na području Vukovara evidentirano čak 30 lokacija na kojima građani nepropisno odlažu otpad. Divlja se odlagališta kontinuirano uklanjaju, međutim, nastaju nova ili se povremeno otpad ponovno odlaže na saniranim područjima. Iz Grada navode kako se najčešće odlaže miješani komunalni otpad, ambalaža te glomazni i građevinski otpad. Prošle je godine sanirano 17 lokacija, za što je utrošeno gotovo 46 tisuća kuna. Postavljene su ploče upozorenja na 14 lokacija i ograđena su tri sanirana područja. Ograđivanje se pokazalo efikasnom metodom, no u većini se slučajeva ne može primijeniti zato što se radi o velikim površinama.

Budući su za čišćenje velikih deponija potrebna značajna financijska sredstva, Grad je poslao iskaz interesa Ministarstvu zaštite okoliša i energetike kako bi osigurali dodatni novac za tu namjenu. D. Korpoš
Možda ste propustili...

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike