Sport
POZNATA SUDBINA KUGLAČKIH NATJECANJA

Moguć nastavak u lipnju, stop za niže lige i Kup RH
Objavljeno 21. svibnja, 2020.
Nakon smirivanja situacije oko pandemije koronavirusa, stiglo je vrijeme i da se Hrvatski kuglački savez očituje o nastavku sezone. Ligaški dio prekinut je još sredinom ožujka, u samoj završnici borbe za bodove, koji bi se ipak uskoro mogao i nastaviti, ali ne u svim stupnjevima natjecanja. Tako je odlučio Izvršni odbor HKS-a, koji se sastao preko videokonferencije.

U elitnom razredu preostalo je odigrati još dva kola, dok se u Prvoj B, te Drugim ligama po regijama ima odraditi još četiri runde. One će i biti odrađene ako epidemiološka situacija bude povoljna. U priopćenju HKS-a stoji kako se "Ekipno prvenstvo RH u kuglanju za 2019./2020. godinu uvjetno nastavlja za IV. stupanj natjecanja za žene i muškarce, te za III. stupanj natjecanja samo za muškarce, i to ako se dobije dopuštenje nadležnih državnih tijela za nastavak sportskih natjecanja u zatvorenim prostorima nakon 1. lipnja 2020."

Posve je sigurno da se utakmice trećih i četvrtih liga sigurno više neće igrati, a u preostalim višim razredima čeka se rasplet situacije u sljedećih deset dana. Ako Nacionalni stožer za civilnu zaštitu da zeleno svjetlo, lige u kojima su do kraja ostala još dva kola igrale bi se 13. i 20. lipnja, a za ostale su rezervirani termini 13., 20., 22. (kolo koje se igra 22. lipnja uz dogovor klubova moguće je odigrati do 26. lipnja) i 27. lipnja. Ako se, pak, procijeni da ne postoje uvjeti za nastavak natjecanja, prvenstvo RH za 2019./2020. godinu proglašava se završenim i zaključuje sa stanjem utakmica odigranih zaključno s 8. ožujka 2020. godine kao konačnim. Potvrđeno je da ove sezone nećemo imati pobjednika Kupa Hrvatske, ali će se odigrati kvalifikacije za popunu Prve ženske lige (tri ekipe), turnirskim umjesto ligaškim načinom. Ako sve bude u redu, održat će se i parovno prvenstvo RH, a pomladak i veterani za državni primat igrat će u rujnu. Raspravljalo se i o sljedećoj sezoni, koja bi trebala startati 12. rujna. No prvo je poželjno zaključiti tekuću. N. Benčina
Najčitanije iz rubrike