Osijek
NEODGOVORNO PONAŠANJE GRAĐANA

U koševe na ulicama ubacuju kućni otpad
Objavljeno 4. travnja, 2020.
Prije nekoliko dana upozorili smo na probleme koji pojedinci prave svim ostalim građanima i Unikomu zbog bacanja smeća po ulicama, što je javnohigijenski problem, jer se oko takvih divljih deponija skupljaju glodavci kao prenositelji raznih bolesti. Stevo Anetić, voditelj Radne jedinice Čistoća, promptno je reagirao poslavši ekipe da pokupe nabacanu odjeću, obuću i madrace, međutim upozorio je na još jedan problem s koševima na javnim površinama.

- Zamijetili smo da naše ekipe ne nalaze u koševima kada ih prazne samo sitni otpad koji građani bacaju u njih, nego neki u njih jednostavno bace i kućni otpad. Mislim, kada se gleda na neki način, bolje je i da je odbačen u koš nego po ulici. No to nije u redu, jer koševi nisu namijenjeni za to da netko tko želi uštedjeti na odvozu smeća radi takve stvari. Ne znamo tko baca, možda se to radi o nekome tko nema puno smeća pa ga se rješava na ovaj način, možda neki studenti, primjerice, bace u koševe... No, kako bilo, molimo ih i ovim putem da to ne čine, naružuju urednost grada jer često te vrećice s kućnim otpadom završe oko koševa - kaže Stevo Anetić.

Dodaje kako se mnogo uložilo u razdvajanje otpada i smanjenje miješanog komunalnog otpada, podijeljene su kante po cijelom gradu za sve vrste otpada, na raspolaganju je i usluga reciklažnih dvorišta, a i zbrinjavanje građevinskog otpada riješeno je na ekološki prihvatljiv način na odlagalištu. D. Pejić
Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

Najčitanije iz rubrike