TvObzor
LEGENDARNI ROBERT KNJAZ NA PICKBOX NOW

Dva dokumentarno-zabavni serijala koji su oduševili hrvatske gledatelje
Objavljeno 3. travnja, 2020.
Emisije o najvećim svjetskim slavljima i ljudima koji, poput Nikole Šubića Zrinskog, imaju biografije za hollywoodski blockbuster

Scenarist, redatelj i voditelj Robert Knjaz godinama nas uveseljava svojim kreativnim idejama, a njegovi dokumentarno-zabavni serijali “Hrvatski velikani” i “Najveće svjetske fešte” dostupni su na Pickbox NOW.

“Hrvatski velikani” serijal su koji može biti jednako zanimljiv i izvan granica Hrvatske, jer na moderan i zabavan način prikazuje velikane rođene u Hrvatskoj, a koji su svojim dostignućima uvelike utjecali i na mnogo šire područje.

“Najveće svjetske fešte” pokazuju 19 najvećih, najluđih svjetskih fešti, i to je serijal koji je pun optimizma, veselja, pozitivnih emocija, a to nam uvijek, kao i u ovim danima korone, svima treba“, izjavio je Knjaz u povodu suradnje s Pickbox NOW koji će predstaviti njegove radove i u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Hvaljeni serijal “Hrvatski velikani” sniman je godinu dana u šest zemalja, jer su naši velikani intenzivno živjeli i mnogo se selili, što je na svoj prepoznatljiv način popratio Robert Knjaz: “Nobelovac Ružička zaslužan je što danas imate toliko parfema, ali i umjetnih vitamina i hormona, Vrančić je pionir mostogradnje i padobranstva, Matija Gubec mit o kojem se učilo diljem bivše Jugoslavije, dok je genij Tesla zadužio i svoj srpski narod i Hrvatsku gdje je rođen, ali i cijelo čovječanstvo koje danas ovisi o njegovim izumima”.

Saznajte sve o ljubavima i strastima bana Josipa Jelačića, tko je skovao riječi sladoled i nosorog, koga nazivaju hrvatskim Michelangelom, i još mnogo zanimljivih i istinitih činjenica o hrvatskim velikanima!

Tijekom dvije sezone saznajte zanimljivosti o velikanima kao što su ban Josip Jelačić, Nikola Šubić Zrinski, Stjepan Radić, Nikola Tesla, Faust Vrančić, Marin Držić, Ivan Mažuranić i Ivana Brlić-Mažuranić, Vatroslav Lisinski i Ivan Zajc, Ivan Meštrović, sv. Leopold Mandić, Marija Jurić Zagorka, Vesna Parun, Matija Gubec, Ruđer Bošković, Ante Starčević te hrvatski nobelovci Lavoslav Ružička i Vladimir Prelog.

Putopisni dokumentarni serijal “Najveće svjetske fešte” pokazat će nam kako se slavi diljem svijeta. Neke od popularnih svjetskih slavlja koje imamo prilike vidjeti su St. Patrick’s Day u Dublinu, Svjetsko prvenstvo u bradama i brkovima u Belgiji, ali i legendarne Magareće trke u Tribunju.

Ljudi na zabavan i dinamičan način mogu upoznati druge države i kulture te sa svog trosjeda uživati u opasnoj i napetoj utrci bikova u Španjolskoj, ili kotrljanju sa sirom u Velikoj Britaniji, upoznati potomke ljudoždera na goroka showu u Papua Novoj Gvineji i nasmijati se uz festival fudbalerki u Australiji, ili brkova u Belgiji.

Ako već ostajemo doma to ne znači da se ne možemo zabaviti, gledajte Najveće svjetske fešte i upoznajte Hrvatske velikane na regionalno besplatnom Pickbox NOW, dostupnom na www.pickbox.tv, preko Pickbox NOW aplikacija, ili na MAXtv-u.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INTERVJU: TIN OSTREŠ /PSIHOMODO POP, T.O./

Puštam stvari da idu svojim tokom, nema forsiranja

2

CATE BLANCHETT

Dvostruka oskarovka koja je u glumi završila slučajno

3

NAKON VELIKE TRAGEDIJE ZDRAVKO ŠKENDER VRAĆA SE NA SCENU

Glazba me vodi na neka ljepša mjesta