Regija
TRAŽENE NAJVIŠE ZBOG OBITELJSKIH RAZLOGA

Miholjački Stožer u tri dana mještanima izdao 113 propusnica
Objavljeno 28. ožujka, 2020.
DONJI MIHOLJAC - Stožer civilne zaštite Grada Donjeg Miholjca u prva tri dana izdao je 113 propusnica stanovnicima na području grada koji napuštaju mjesto prebivališta/stalnog boravka iz vitalnih razloga, poput pružanja skrbi starijim i bolesnim osobama te kupnje osnovnih potrepština i lijekova, a na temelju Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka.

- To je oko 35 propusnica dnevno. Nastojimo maksimalno ograničiti vrijeme pa propusnica vrijedi sedam dana, ali izdajemo i jednodnevne, ovisno zbog čega se traži. Ima raznih razloga, no ipak ih je najviše, gotovo 90 posto, iz vitalnih obiteljskih razloga, znači djeca traže propusnicu zbog skrbi svojih starijih ili bolesnih roditelja. Bilo je i nekoliko studenata koji su tražili jednodnevnu propusnicu zbog zatvaranja doma u Osijeku, a nekoliko ih je tražilo zbog odvoženja životinje veterinaru. Naravno, bilo je i nekoliko slučajeva koji su tražili propusnicu, a nisu imali opravdane razloge. I dobra je stvar što se poljoprivrednici trebaju javiti Ministarstvu poljoprivrede, pa nema pritiska - rekao je gradonačelnik Goran Aladić.

Istaknuo je da propusnica nije potrebna za kretanje na području grada Donjeg Miholjca, nego isključivo za kretanje izvan administrativnih granica Donjeg Miholjca. Zahtjevi se primaju i propusnice se izdaju isključivo elektroničkim putem od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati, osim ako osoba ne koristi elektroničku poštu, tada se može zatražiti telefonom, a podići u drvenoj kućici ispred Dvorca Mailath u unaprijed dogovorenom terminu. Propusnica se policiji može pokazati isprintana ili u elektroničkom obliku, primjerice na mobitelu.

Provedbu i nadzor ove najnovije odluke, kao i dosad donesenih odluka i epidemioloških mjera, provodi Gradski stožer, uz policijske službenike i operativne snage civilne zaštite. Gradonačelnik Aladić istaknuo je kako su stanovnici na području grada Donjeg Miholjca disciplinirali i odgovorni.

Ponovio je apel Stožera da se svi građani i dalje moraju pridržavati protuepidemijskih mjera socijalnog distanciranja i zadržavanja na javnim prostorima.

- Dosad nije bilo kršenja propisanih odluka i uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite. Još jednom molimo sve sugrađane da se pridržavaju propisanih odluka, da se što manje kreću i po mogućnosti ostanu kod kuće. Svi moramo shvatiti da su ovo posebne okolnosti i samo pridržavanjem mjera možemo pobijediti ovaj opaki virus - poručio je gradonačelnik Aladić. S.Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike