Regija
ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Dvjema bolnicama
stiže nova oprema
Objavljeno 20. veljače, 2020.
VINKOVCI - Vijećnici su Županijske skupštine na 25. sjednici Općoj županijskoj bolnici Vinkovci i Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana dali suglasnost za pokretanje postupka javne nabave i kupnju opreme čija pojedinačna vrijednost prelazi 300 000 kuna, što ih obvezuje zakon, za ovu i sljedeću godinu. Ravnatelj vinkovačkog ŽOB-a, dr. Krunoslav Šporčić pojasnio je kako za lijekove, uključujući i one skupe, u dvije godine moraju osigurati 27,6 milijuna, a za potrošni medicinski materijal 27,4 milijuna kuna.

- Za nabavu i postavljanje centralne sterilizacije s pripadajućom opremom i uređajima treba nam 1,6 milijuna, za zbrinjavanje potencijalno infektivnog i opasnog otpada 640 tisuća, za nabavu i postavljanje dijaskopskog RTG uređaja s C-lukom 800 tisuća kuna, za aparate za anesteziju 400 tisuća, za transportni respirator 320 tisuća kuna i uz još nekoliko stavki za održavanje, troškove energenata, dolazimo do ukupne brojke od 62 916 760 kuna – rekao je dr. Šporčić. Upravno vijeće Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana na sjednici od 30. listopada 2019. donijelo je Odluku o nabavci jednog endoskopskog stupa za kirurgiju ukupne planirane vrijednosti 950 000 kuna s PDV-om i to iz decentraliziranih sredstava kroz dvije godine - u ovoj i u sljedećoj godini po 475 000 kuna, pojasnio je David Vlajčić, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, a ravnateljica vukovarske bolnice, dr. Vesna Bosanac, navela je sve uređaje koje namjeravaju kupiti jer su sadašnji dotrajali, stari su 15 i više godina. Osim endoskopskog stupa, nabavit će laparoskopski stup za kirurgiju u vrijednosti od 1 250 000 kuna, stup za artoskopije za kirurgiju vrijedan nešto više od milijuna kuna, UZV aparat s četiri sonde za potrebe Odjela za radiologiju u vrijednosti od 940 000 kuna i RTG 3D snimaonicu za potrebe Odjela za radiologiju vrijedan 1,5 milijuna kuna.

Upravni odjel za gospodarstvo i regionalni razvoj dostavio je Skupštini prijedlog o potpori za donošenje odluke o izradi intervencijskog plana ili drugog prikladnog modela financiranja razvojnih aktivnosti za novu financijsku perspektivu, a kojom će biti obuhvaćeno cijelo područje bivše Općine Vukovar, pojasnila je Zrinka Čobanković, pročelnica ovog odjela, dodavši da je to dio projekta "Konkurentnost i kohezija" 2014.-2020. M.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike