Regija
ODRŽAN MEĐUOPĆINSKI LIDRANO 2020.

"Održivi" ide na županijsku smotru
Objavljeno 14. veljače, 2020.
NAŠICE - U našičkoj Srednjoj školi Isidora Kršnjavog održana je međuopćinska smotra učeničkog stvaralaštva LiDraNo 2020.
Svoje izuzetne talente žiriju i okupljenoj publici prikazali su učenici, predvođeni svojim mentorima, iz Donjeg Miholjca, Đakova, Valpova i domaćina Našica. Ovogodišnji je međuopćinski susret uvodnom pozdravnom riječju otvorio ravnatelj škole domaćina profesor Željko Filjak. Kad je riječ o novinarskim radovima, zbog malog broja prijava predloženi su za prosudbu na županijskoj smotri.


Dramsko-scenske nastupe pratilo je prosudbeno povjerenstvo za dramsko-scenski izraz u sastavu Snježana Šulentić, prof. hrv. jezika i književnosti, dipl. knjižničar, dramski pedagog, Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek, Anđela Vidović, kazališni kritičar i teatrolog i Gordan Marijanović, mag. art., akademski glumac i lutkar, Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku. Prvo je nastupilo devetero učenika u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa, a potom su slijedile i dvije skupne scenske igre.


Među pojedinačnim je nastupima za županijsku smotru LiDraNo predložena Josipa Kovač iz Našica, Petra Mikić i Stjepan Bešlić iz Đakova te Ivan Azenić i Lucija Pavošević iz Donjeg Miholjca. Na županijsku ide i skupni dramsko-scenski nastup "Održivi", u izvedbi našičkih gimnazijalaca koje je za ovo natjecanje pripremala mentorica prof. Leopoldina Mijatović.


U drugom dijelu škole, u školskoj knjižnici održan je okrugli stol o literarnom stvaralaštvu na kojemu je predstavljeno petnaest literarnih radova. Nakon što su autori pročitali svoje tekstove, članovi prosudbenog povjerenstva kojeg su činili Blaženka Pavlović-Radmanović, mr. sc., Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice, Anja Križek, prof. hrvatskog jezika i književnosti, Ugostiteljsko-turistička škola Osijek i Marina Tomić, prof. hrvatskog jezika i književnosti, pjesnikinja, izabrali su šest najboljih.
Tako na sljedeću razinu smotre idu Lovro Gregačević, Lucija Zorić, Iva Vujnović i Ante Klarić iz Đakova, Ana Vinogradac iz Valpova i Našičanka Ana Belak. I.Ćosić
Županijska smotra Lidrana bit će također održana u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice, 12. ožujka
Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike