Osijek
GČ “NOVI GRAD” UREDIT ĆE PROSTOR KOD GRADSKIH BAZENA

Sto tisuća kuna za sanaciju parkirališta gdje godinama vozači pakriraju “na divlje”
Objavljeno 14. veljače, 2020.

Kako bi riješili dugogodišnji problem parkirališnih mjesta u dijelu svoje četvrti, Gradska četvrt "Novi grad" u programu prioriteta izdvojila je iznos od 100 tisuća kuna. Tim će se novcem sanirati i riješiti problematika parkirališnih mjesta oko Gradskih bazena koji su, slaže se i predsjednik te četvrti Luka Došen, pravo ruglo.

- Na južnom dijelu Gradskih bazena, odnosno prostoru iza Muzeja okusa pravi je "divlji" parking. Na poziv stanovnika koji ondje žive vijećnici su odlučili urediti taj prostor, odnosno prioritetno parking na koji se ulazi iz Wilsonove ulice. Kako radove odrađuje tvrtka Unikom, moramo dogovoriti asfaltiranje, odnosno ako je moguće i ocrtavanje tog prostora. Velik je problem i to što ondje nema ni jedno označeno mjesto za parking za osobe s invaliditetom - upozorava Došen, dodajući da je još jedan neuređen prostor u blizini, i to onaj u Wilsonovoj, prekoputa brojeva 3, 5 i 7, gdje građani svakodnevno ostavljaju automobile.

No, to nisu ujedno i jedina promišljanja u GČ-u. Naime, ulica koja iz Wilsonove vodi prema Stadionskom naselju propala je. Njome svakodnevno prometuju vozači koji ne samo da skraćuju vrijeme vožnje do tzv. maloga kružnog toka kod Gradskoga vrta, već rasterećuju i semafor iz Wilsonove na Divaltovu ulicu. Uz to, gotovo svakodnevno ondje vozači parkiraju automobile, bilo da je riječ o rekreativcima, plivačima, polaznicima škole plivanja na Gradskim bazenima, vaterpolistima i sl. Međutim, Došen podsjeća da ulica ne samo da je propala, nego i nema ime, pa su se već javili određeni prijedlozi za njezino imenovanje.

- Tom ulicom rasteretio bi se promet da je jednosmjerna. Naime, tamošnji stanovnici već su se žalili GČ-u "Novi grad" zbog velikog prometa vozila na tome dijelu, zbog čega bi svakako trebalo nešto poduzeti, no o tome još ne razmišljamo. Želimo da ulica službeno dobije svoj naziv, no kako bi se zvala, još ne želimo otkrivati - poručuje Došen, naglašavajući da uređenje te ulice GČ "Novi grad" nipošto ne može provesti vlastitim sredstvima, nego isključivo uz pomoć Grada Osijeka.

Konkretno, GČ “Novi grad” raspolaže sredstvima od ukupno 669.600 kuna, a uređenje cijele ulice koja za sada nema svoj naziv, dodaje predsjednik GČ “Novi grad”, zahtijevala bi potrošnju gotovo cijeloga ostatka novca za programe prioriteta, što nije moguće bez pomoći gradske uprave. M. Mihelić
Osim uređenja parkirališta, u GČ-u “Novi grad” žele imenovati ulicu koja vodi prema Stadionskom naselju
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike