Sport
DIVLJAŠTVO U MAĐARSKOJ

Sramota u Pečuhu: Navijači Cibalije i PMFC-a tukli se na terenu
Objavljeno 11. veljače, 2020.
Cibalia je krajem tjedna igrala prijateljski susret u Pečuhu, gdje je od tamošnjeg PMFC-a izgubila sa 3:1. Jedini pogodak za Vinkovčane zabio je Anočić, ali nakon utakmice najmanje se pričalo o nogometu. Iz Mađarske je stigla vijest o divljanju navijača, ali iz vinkovačkog drugoligaša ne žele reći ni riječi o toj temi, kao da se ništa nije dogodilo. A dogodilo se i nije bilo lijepo.


Ovo je za rubriku "vjerovali ili ne": u vrijeme prijateljske utakmice nasred travnjaka u kampu Kovácstelepi došlo je do masovne tučnjave huligana iz redova vinkovačkih Ultrasa i navijača mađarskog kluba.


- Policija je obaviještena da su se mađarski i hrvatski navijači potukli tijekom prijateljske utakmice PMFC-a i Cibalije na nogometnom igralištu u Pečuhu. Policija, koja je stigla na mjesto događaja, uhvatila je 41 hrvatskog i tri mađarska navijača u vezi s tučnjavom i potom ih privela. Mjere protiv njih su u tijeku. Policijska uprava Pečuh procesuira slučaj zbog masovne tučnjave i nereda - stoji u priopćenju policije iz Pečuha.


Iako oba kluba ne žele ništa komentirati o divljaštvu svojih navijača, jedan mađarski fotograf sve je snimio i jasno se vidi da su se i Mađari i Vinkovčani u obračunu koristili šipkama, komadima drveta i svime što im je došlo pod ruku.
Jedan je vinkovački navijač preko društvenih mreža objavio kako su incident izazvali mađarski huligani, koji su prvi ušli na travnjak, zatim su se prema njima zaletjeli Ultrasi i nastala je opća "makljaža". Utakmica je bila neko vrijeme prekinuta, policija je imala pune ruke posla, a na kraju su deblji kraj izvukli Ultrasi, a Mađari su pobjegli. I. Li.
Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike