TvObzor
INTERVJU: DOMENICA

Volim balans između Zagreba i Splita, jedan grad vežem uz posao, drugi uz odmor
Objavljeno 7. veljače, 2020.
Nemam nikakav osjećaj slave, kad sam krenula u sve ovo, nisam znala što me očekuje, a dobila sam i više nego što sam ikad mogla zamisliti

U manje od tri godine, koliko je na glazbenoj sceni, Domenica Žuvela već je uspjela naredati nekoliko hitova, zaokupiti javnost i odraditi solidan broj nastupa, ali i izdati svoj prvi album. Ova 27-godišnja Velolučanka predstavila se 2017. na Splitskom festivalu, a nakon nekoliko snimljenih singlova šira ju je javnost vidjela na prošlogodišnjoj Dori.

Inače diplomirana glazbena pedagoginja, cijeli život bavi se glazbom, a nakon što je pjevala prateće vokale Tončiju Huljiću u Madre Badessi, on je odlučio da zaslužuje solo karijeru.

Nakon što je snimila videospot za “Nema te svit”, neki su ostali pomalo iznenađeni jer se odmaknula od svog uobičajenog repertoara.

Bura emocija
- Snimila sam spot u svojoj rodnoj Veloj Luci, na što sam jako ponosna i upravo zbog toga je ovo za mene najposebniji spot. Zahvaljujem Vjekoslavi Huljić na tekstu koji je toliko životan da je odmah na prvu izazvao buru emocija u meni, naježila sam se već prilikom prvog čitanja stihova... Naravno, Tonči je glazbom dao onaj svoj prepoznatljivi mediteranski štih - rekla je o novom spotu Domenica, a u intervjuu nam je otkrila planira li se preseliti u Zagreb, hoće li postati nova pjevačica Magazina i kakve sve poruke pronalazi u inboxu.

Kad si se pojavila na sceni, mnogi su pretpostavili da ćeš postati nova pjevačica Magazina. Zanima li te to i što misliš o tim nagađanjima?

- Nemam posebno mišljenje o tome. Otkad znam za sebe, slušam Magazin, odrasla sam na njegovim pjesmama, još uvijek ga rado slušam, ali jednostavno se nikad nisam vidjela u tome da budem pjevačica Magazina.

Kakvo ti je iskustvo bio nastup na Dori?

- Drago mi je što sam imala priliku sudjelovati i vidjeti kako to sve izgleda. Svako iskustvo je dobro iskustvo, a posebno sam uživala u cijelim pripremama oko nastupa. Najvažnije od svega je da je moja publika rado prihvatila “Indigo” i da ga često ponavljam na koncertima.

Osjećaj slave
Vrlo brzo si uspjela privući pozornost javnosti, imaš nekoliko hitova i album. Je li te iznenadio uspjeh i kako se nosiš sa slavom?

- Nemam nikakav osjećaj slave i ne želim ga ni imati. Kad sam krenula u sve ovo, nisam znala što me očekuje, a dobila sam i više nego što sam ikad mogla zamisliti. Na albumu je 11 pjesama, od toga smo devet singlova već izdali. CD je više meni i mojim fanovima za uspomenu.

Kako je tvoja obitelj reagirala na tvoju estradnu karijeru?

- Cijeli svoj život sam u glazbi, od rođenja na otoku do završene akademije. Oduvijek su me podržavali u svemu što sam radila, pa tako i u ovome. Još u vrijeme studija počela sam pjevati u bendu, tako da se to nekako samo od sebe od hobija pretvorilo u posao.

Za moju obitelj, ali i za mene, ovo je najnormalniji posao, kao i svaki drugi. Simpatično mi je što prate apsolutno sve, pa čak znaju bolje od mene kad je izišao neki članak ili kad je prilog na televiziji.

Predavala si glazbu u školi. Kako usklađuješ dnevni posao s nastupima?

- Prošle godine prestala sam raditi u školi jer sam s pjevanjem dobila previše obaveza, a, osim toga, stalno putujem, pa nisam mogla sve uskladiti.

Jesi li razmišljala o preseljenju u Zagreb zbog karijere?

- Prošle sam godine dosta vremena provela u Zagrebu, ali koliko god budem mogla, kombinirat ću Zagreb i Split. Volim taj balans između ta dva grada, uz Zagreb vežem posao, a uz Split odmor.

U mom ormaru
Kako bi opisala svoj modni stil? U čemu se najbolje osjećaš i što najčešće nosiš?

- Svašta bi se pronašlo u mom ormaru, ali, općenito, mislim da je to casual stil, odijevam se prema trenutnom raspoloženju i u čemu se taj tren osjećam najugodnije. Za koncerte volim improvizirati, od sportskih stvari do romantičnih haljinica.

Prilaze li ti muškarci uživo ili se više radi o porukama na društvenim mrežama?

- Kako kad. Čini mi se da su svi na porukama preko društvenih mreža hrabriji, ali ne znam kako bi ti isti reagirali uživo.

Koji je najluđi "ulet"
koji si doživjela?

- Zapravo se uopće ne sjećam, što znači da ću možda najluđi tek doživjeti.

Kakav je tvoj savršeni muškarac?

- Mislim da savršen muškarac ne postoji, kao ni savršena žena. Važno je da se dvoje ljudi nađe na nekoj razini s puno međusobnog razumijevanja. Po meni, najvažnija je stavka razumijevanje i empatija.

Nikola Kučar
Otkad znam za sebe, slušam Magazin, odrasla sam na njegovim pjesmama, ali nikad se nisam vidjela u tome da budem njegova pjevačica
OMILJENA GLAZBA
Kakvu glazbu inače slušaš, koji su ti omiljeni izvođači?

- Kad pogledam svoju playlistu na Deezeru, samu sebe iznenadim! Volim slušati doista raznoliku glazbu, ovisno o trenutnom raspoloženju. Ako moram izdvojiti, onda je to svakako talijanska glazba, koju bih mogla stalno slušati, vjerojatno zbog jezika (iako ga nisam učila), ali i tih mediteranskih melodija. Laura Pausini i Pino Daniele definitivno su mi pri vrhu najdražih izvođača.
Možda ste propustili...

OČEKUJE NAS DEVETA EPIZODA SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Ove nedjelje stiže gost iznenađenja

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike