Sport
EUROPSKO VATERPOLSKO PRVENSTVO

Barakude ispustile četiri pogotka viška i broncu
Objavljeno 26. siječnja, 2020.
Hrvatski vaterpolisti nakon preokreta izgubili od Crne Gore za treće mjesto

Hrvatska vaterpolska reprezentacija porazom se oprostila od Europskog prvenstva u Budimpešti. U utakmici za treće mjesto Barakude su izgubile od Crne Gore 10:9 te su ostale tako i bez utješne brončane medalje.

Ponovila se priča iz našeg prvog međusobnog susreta u skupini jer i sada je Hrvatska vodila većim dijelom utakmice, u tri navrata imala i velika četiri pogotka viška, no ponovno se dogodio kolaps u posljednjih četvrtinu i pol. Za razliku od ogleda u skupini kada je Hrvatska nakon ispuštenih pet golova viška ipak slavila, jučer se nije dogodio sretan završetak. Ostala je tako Hrvatska bez pete medalje s europskih prvenstava, a pred izbornikom Ivicom Tuckom bit će analiza i odluka s kojim će snagama za dva mjeseca krenuti po vizu za Olimpijske igre.

U borbu za drugu uzastopnu broncu na EP-u Hrvatska je krenula s Marcelićem na vratima zbog bolnih leđa Bijača. No nije se to nimalo osjetilo jer Marcelić je skupio 12 obrana, a susret je otvorio sjajno, dopustivši Crnogorcima samo jedan pogodak u prvoj četvrtini, nakon više od šest i pol minuta igre. Do tada smo vodili 2:0 sigurno realiziranim petercima Jokovića, a prvu smo dionicu zaključili prvim realiziranim igračem više, koju je Vukičević pretvorio u 3:1. Još bolje odigrali su hrvatski vaterpolisti drugu četvrtinu, nakon što je Drašković smanjio (3:2), uspješno smo se obranili dva puta s igračem manje, a potom se preko Vrlića te Bukića u 12. minuti odvojili na 5:2. Dvije minute kasnije Lončar je nakon "odbijanca" ipak realizirao brojčanu prednost pa je Hrvatska prvi put povela s četiri razlike (6:2). S tolikom smo razlikom i otišli na poluvrijeme, nakon što je Fatović zabio za 7:3, a Marcelić sedmom obranom držao crnogorski učinak s igračem više na 0-7.

Sve je "mirisalo" na novu medalju, a nakon što je u trećoj četvrtini Ivović smanjio te potom Vrlić vratio na "plus četiri" (8:4) u 19. minuti, ništa nije nagovještavalo veliki preokret u crnogorskoj režiji. No razbranio se Lazović, koji je u ovoj dionici skupio pet obrana, dok je naš igrač više potpuno zakazao, jer smo u ovoj fazi utakmice realizirali samo jednu od šest situacija. Iskoristili su to Crnogorci te se serijom 3-0 približili na samo 8:7 nakon tri četvrtine.

Posljednjih osam minuta otvorio je obranom Marcelić spriječivši prvo izjednačenje, a u 27. minuti Fatović je zabio u situaciji kada smo imali dva igrača više u bazenu. Bilo je 9:7 i to je bio posljednji naš pogodak. Bezidejnost u napadu i pogreške nizale su se dok su Crnogorcima rasla krila. Pješivac je smanjio na 9:8, a 1:36 minuta prije kraja Spaić je s igračem više zabio za prvo izjednačenje. Već u sljedećem napadu Ivović je svojim petim pogotkom pogodio za prvo vodstvo svoje reprezentacije, nismo potom iskoristili još jednog igrača više, a u preostalom vremenu Crnogorci su sačuvali vodstvo i tako osvojili svoju četvrtu medalju na EP-u.

Goran Roguljić
Crna Gora       10

Hrvatska            9

BUDIMPEŠTA - Duna Arena. Gledatelja: 4000. Suci: Sergej Naumov (Rusija) i Raffaele Colombo (Italija).

CRNA GORA: Lazović (11 obrana), Brguljan 1, Radović, Petković, Čučković, Obradović, Vidović, Đurđić, Ivović 5, Spaić 1, Drašković 2, Pješivac 1, Tešanović.

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović 2, Lončar 1, Joković 2 (2), Bukić 1, Vukičević 1, Bušlje, Miloš, Vrlić 2, Benić, Garcia, Marcelić (12 obrana).

PETERCI: Crna Gora -, Hrvatska 2-2.

IGRAČ VIŠE: Crna Gora 3-13, Hrvatska 5-15.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 1:3, 2:4, 4:1, 3:1.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike