Sport
KLUB IZ BERGAMA POSLAO PONUDU ZA MLADOG STOPERA NK-A OSIJEK

Atalanta ponudila pet milijuna eura za Boška Šutala, odluka je sad na njemu i Meštroviću
Objavljeno 27. siječnja, 2020.

Talijanska Atalanta želi u svoje redove dovesti mladog stopera NK-a Osijek Boška Šutala te je u klub iz Gradskog vrta poslala i konkretnu ponudu. Službene potvrde iz redova osječkog kluba nema, što je i u skladu s politikom da transfere komentiraju tek nakon što sve bude odrađeno, no neslužbeno doznajemo kako je ona u razini iznosa koji se spominjao ovog vikenda, oko pet milijuna eura.

I da nije odbijena, nego se razmatra o njoj. Razlog je jasan, ta bi odšteta bila rekordna klupska, bila bi još jedan dokaz kako je osječki prvoligaš odlična "odskočna daska" u karijeri te da dobre igre u bijelo-plavom dresu neće proći nezapaženo i u inozemnim klubovima, a ta bi sredstva mogla biti uložena u nova pojačanja. S druge strane, razumljivo je i zašto ponuda nije odmah prihvaćena. Osijek ima velike ambicije u aktualnom prvenstvu (pa i Kupu), želja je izboriti drugo mjesto i osjetiti čari igranja kvalifikacija Lige prvaka te izboriti europsku jesen, a sve to ne može se ostvariti gubljenjem jednog od standardnih prvotimaca. Što Šutalo u svakom slučaju jest, bez obzira na to što je tek nedavno napunio 20 godina. U Gradski je vrt stigao prije dvije i pol godine iz Splita, nakon sezone u juniorima u prošloj počeo je u B-momčadi (12 nastupa), ali je brzo prebačen u kadar prve momčadi, za koju je odigrao 10 utakmica u prvenstvu i jednu u Kupu. Ove je sezone zgrabio mjesto prvotimca te je već odigrao 21 utakmicu u svim natjecanjima (1915 minuta), propustivši samo tri (jednu zbog kartona).

Talijanski mediji spominjali su iznos odštete od oko 2,5 milijuna eura, no to je ipak bila vijest otprije nekoliko dana, a svakako nije brojka od koje bi u Gradskom vrtu "padali u nesvijest". I trebali vremena za donošenje odluke već bi, vrlo izvjesno, ona bila brzo odbijena. Konačnu odluku o prihvaćanju ponude donijet će predsjednik Ivan Meštrović, ali i sam Šutalo, kojemu zbog poziva igranja u Serie A nisu "zaklecala koljena". Klub iz Bergama nudi mu ugovor na pet sezona, trener Gian Piero Gasperini također koristi sustav s trojicom u posljednjoj liniji, a i na glasu je da voli davati priliku mladim igračima. Tome treba pridodati i čar mogućeg igranja u Ligi prvaka, u kojemu Atalanta igra i na proljeće. No U-21 hrvatski reprezentativac itekako je svjestan da mu je za daljnji razvoj karijere najvažnija stalna minutaža, a Serie A do sada se nije pokazala previše blagonaklona našim mladim nogometašima.

Atalanta nije jedina koja je pokazala zanimanje za mladog Metkovčanina, ali je najupornija te je izvjesno kako će i Meštrović i Šutalo u sljedećim danima dobro odvagnuti sve razloge za i protiv prije donošenja svoje konačne odluke.

Goran Roguljić
Osijek II pobijedio Mađare
Prvu pripremnu utakmicu odigrao je Osijek II, koji je u Gradskom vrtu svladao PMFC 3:2. Mađarski trećeligaš vodio je na poluvremenu golovima Bohate (13) i Racza (24), a u nastavku su za preokret zabijali Kuprešak (50), Latković (62) i Ljubić (65).
Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

Najčitanije iz rubrike