Sport
HRVOJE HORVAT TRENER NEXE-a I ČERVAROV POMOĆNIK

Ovoliko poruka nisam dobio ni za Božić, Novu godinu i rođendan
Objavljeno 26. siječnja, 2020.
Trener NEXE-a Hrvoje Horvat prepričao nam je jutro poslije što se događalo na klupi Hrvatske u odlučujućim trenutcima susreta s Norveškom. Količina stresa je bila doista ogromna.
- Nervoza i adrenalin u tim trenutcima raste i to ide u visine. Ja sam se osobno pokušavao smiriti, dati neki konstruktivni savjet. Nije to lako, suzbiti emocije u ovakvoj atmosferi, na ovakvom stadionu. Ali kada ideš srcem prati te i sreća. Teško mi je reći što ti prolazi kroz glavu. Pokušavaš se koncentrirati, izvučeš sitnicu, dati neki savjet koji bi mogao stvoriti razliku, izvući neki savjet. I to je to što ti prolazi kroz glavu.
Kakva je bila atmosfera u hotelu prilikom povratka?
- Mogu reći kako su me igrači ugodno iznenadili reakcijom. Bili su iznenađujuće mirni i staloženi, s dvije noge na zemlji. Zato i vjerujem da ćemo uzeti zlato jer upravo ta staloženost je to što nam treba.
Španjolce ste već proanalizirali. Igrali ste protiv njih na ovom Prvenstvu?
- Analizirali smo mi njih, tako i oni nas. Nema tu netko prednost ili neki zaostatak. Španjolci su odlični analitičari kao i mi. Sjeckat ćemo utakmicu na milimetre radi toga da se pripremimo što bolje. Oni se jako dobro pripremaju, ali mi ćemo sigurno pronaći odgovore. Odlučit će ponovno detalji.
Javljaju se ljudi iz Hrvatske, iz Našica?
- Oni su u fazi priprema, igraju utakmice i u svakodnevnom smo kontaktu. Nevjerojatno koliko poruka sam dobio. Ja bih se doista ispričao svima jer ne stignem odgovoriti na sve poruke. Za sve rođendane, Božiće i Nove godine zajedno nisam dobio poruka kao ovih zadnjih par dana.
Horvat je jedini u hrvatskom taboru koji ima europsko zlato. I to dva. Kao član hrvatske reprezentacije u rukometu na pijesku.
- Došli smo ovdje po zlato i želimo ući u povijest. Ali, trebamo se koncentrirati na našu izvedbu i sve ono što će se događati prije nego li nam stave za vrat medalju, zaključio je Horvat. K. Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike