Regija
FERAVINO ORGANIZIRALO PROSLAVU NA BOŽILOVCU

Uz mlada vina blagoslovili godinu
Objavljeno 22. siječnja, 2020.
FERIČANCI


Tradicionalna proslava blagdana svetog Vinka u organizaciji Feravina održana je i ove godine u vinogradu Božilovac. Za razliku od prošle godine, kada je bilo snijega, zrake sunca ove su godine donijele još veseliju i rasplesaniju feštu. Velik broj suradnika i prijatelja proslavu je počeo u proizvodnom pogonu i punionici Vinarije Feravino. Ondje su kušali friške kapljice slavonskog tekućeg zlata, frankovku i graševinu iz 2019. godine. A onda su svi putevi vodili do Božilovca, gdje je prvu ovogodišnju rezidbu u vinogradu predvodio Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe grupe, i bivši predsjednik RH Stjepan Mesić.


- Jako je velik odaziv svake godine na našu feštu, a svake godine imamo i sve bolje vino. Ulažemo u modernizaciju, nove proizvode, gdje posebice ističemo naše pjenušce, proizvedene i punjene u Feričancima. Po tome smo dodatno poznati, jer sve radimo u Feričancima – rekao je Ergović.


Nakon blagoslova vinograda te kićenja trsa kobasicama i kulenom kako bi godina bila što rodnija, počelo je natjecanje u rezanju vinove loze, u kojem godinama pobjeđuju žene, a tako je bilo i ove godine. Osim u mladim vinima svi posjetitelji uživali su i u mirisima i ukusima tradicionalnih delicija poput slanine i kobasice na ražnju, voletine, čobanca... uz tamburašku glazbu.
"Glavni i odgovorni" nikad posjećenije fešte okupane vinom bila je tvrtka Osilovac d.o.o. Feričanci, članica NEXE grupe, u čijem je sastavu vinarija Feravino. I.Ć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike