Regija
ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA ZGRADE DVD-A VUKOVAR

Radovi sufinancirani EU novcem
Objavljeno 22. siječnja, 2020.
VUKOVAR - Voditelj projekta energetske obnove Stjepan Draganić i direktor gradske tvrtke Komunalac Igor Štrangarević potpisali su u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukovar ugovor o završetku radova energetske obnove toga objekta. Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od 1,26 milijuna kuna, s tim da je Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara osigurao oko 613 tisuća kuna, a preostali iznos sufinanciran je sredstvima Europske unije.

- Urađena je izolacija vanjske ovojnice, postavljena je kamena vuna debljine 18 cm, napravljena je izolacija stropa, kompletna zamjena stolarije i zamjena rasvjete za LED sustav te je postavljen novi kondenzacijski kotao - naveo je Draganić.

Štrangarević je naglasio kako je to prvi projekt energetske obnove u kojoj je Komunalac sudjelovao.

- Četiri manje obrtničke tvrtke oslonile su se na naše kompetencije i kvalitetu iznošenja administrativnog dijela projekta, koji je iznimno zahtjevan kada je riječ o europskim novcima. Stoga smo više bili uključeni u pripremu dokumentacije, nadzor i dio izvođenja radova, a partnerske su tvrtke posao odradile prije predviđenog roka - rekao je Štrangarević. Energetska će obnova zgrade pridonijeti smanjenju režijskih troškova i troškova održavanja. Očekuje se ostvarivanje godišnje uštede energije od oko 54 posto. D. Korpoš
Možda ste propustili...

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

USPJEŠNA SURADNJA GRADA I NAŠIČKE RAZVOJNE AGENCIJE NARA

Osigurano 1,64 milijuna € za projekte

Najčitanije iz rubrike