Mozaik
DODIJELJENE SAG AWARDS U LOS ANGELESU

Waller-Bridge i Pitt bili
glavne zvijezde večeri
Objavljeno 20. siječnja, 2020.
Najboljim ansamblom u drami proglašen je onaj iz južnokorejskog filma “Parazit”

Phoebe Waller-Bridge i Brad Pitt bili su zvijezde večeri i glavni dobitnici na dodjeli Screen Actors Guild (SAG) nagrada protekle nedjelje, ona za svoj sitcom “Fleabag”, a on za film “Bilo jednom u Hollywoodu”.

Autorica i zvijezda serije “Fleabag” proglašena je najboljom glumicom u TV komediji, tako je dobila još jednu u nizu nagrada za svoj rad na drugoj sezoni ove sjajne serije. Podsjetimo, već je osvojila Zlatni globus, nagradu Critics’ Choice i Emmy. No njezina serija nije proglašena najboljom jer je ta nagrada otišla Amazonovoj seriji “The Marvellous Mrs Maisel”.

- U jednom trenutku će mi sinuti u glavi ovo što mi se događa i dobro ću se isplakati. Večeras ćemo ja i ekipa “Fleabaga” ovo dobro upiti, i to u prostoriji u kojoj nikad nisam zamišljala da ću se naći. Sve ovo je bio moj veliki san i ako se probudim sutra i otkrijem da je doista bio samo san, hvala vam na tome, jer bio je to najljepši san ikad - rekla je Waller-Bridge.

Jennifer Aniston nagrađena je kao najbolja glumica u dramskoj seriji za “The Morning Show”, a njezin nekadašnji muž Brad Pitt postao je najbolji sporedni glumac za film “Bilo jednom u Hollywoodu” Quentina Tarantina. Pitt je tako nastavio “zeleni val” u ovoj sezoni nagrada, u kojoj osvaja nagradu za nagradom za ulogu ostarjelog dublera slavnog glumca kojeg glumi Leonardo DiCaprio. Našalio se kako mora osvježiti svoj online profil za pronalaženje partnerice.

- Moram dodati ovo na svoj profil na Tinderu. Budimo iskreni, ovo je bila teška uloga. Tip koji se često napuši trave, skida majicu i ne slaže se sa svojom ženom.

Morao sam se dosta potruditi - našalio se Pitt, a publika se dobro nasmijala, zajedno s njom i bivša supruga Jennifer Aniston. Njoj je nagrada za “The Morning Show” bila prva SAG nagrada još iz doba dok je glumila u “Prijateljima”.

- Molim? O bože, ovo je tako nevjerojatno, kakva ekipa je u ovoj prostoriji - rekla je nakon što je nadmašila britanske suparnice Helenu Bonham Carter, Oliviju Colman i Jodie Comer. Aniston je odala počast svojoj kolegici iz serije Reese Witherspoon: “Trebalo nam je 20 godina, ali konačno smo uspjele.”

U ostalim filmski kategorijama nagradu za najboljeg glumca u drami dobio je Joaquin Phoenix za “Jokera”, a Renee Zellweger je najbolja glumica za ulogu u “Judy”. Time su zapravo postali najveći favoriti za dodjelu Oscara, koja je za tri tjedna. Najboljim glumačkim ansamblom u filmu proglašena je ekipa južnokorejske mračne komedije “Parazit”.

Bilo je to iznenađenje, jer su im konkurencija bili ansambli iz filmova “Bilo jednom u Hollywoodu”, “Irac” i “Bombshell”.

SAG nagrade koje se dodjeljuju glumcima za film i televiziju jedna su od najvažnijih svečanosti prije same dodjele Oscara. Peter Dinklage dobio je SAG za najboljeg glumca u drami za ulogu Tyriona Lannistera u posljednjoj, osmoj sezoni “Igre prijestolja”. Za najbolji glumački ansambl u dramskoj seriji nagrađena je serija “Kruna”, koju su primili Helena Bonham Carter, Josh O’Connor i Erin Doherty.

Nagradu za životno djelo dobio je dvostruki oskarovac Robert De Niro, a uručio mu ju je Leonardo DiCaprio.

- Kao glumci mi ne trčimo pobjedničke krugove, jer smo previše zabrinuti što će biti naš sljedeći posao, tako da me jako veseli što znam da će moj sljedeći posao biti s DiCapriom i Martyjem Scorseseom. Bar znam da ću još godinu dana imati zdravstveno osiguranje - našalio se De Niro primajući nagradu. Poznat kao veliki kritičar Donalda Trumpa, De Niro se osvrnuo na “strašnu političku situaciju, koja ga duboko zabrinjava, i ne samo njega, te da mora nešto reći.”

- Nema toga tko je u pravu, a tko nije. Postoje zdrav razum i zloporaba moći. Kao građanin, ja imam pravo izraziti svoje mišljenje kao i svatko drugi bez obzira na to čime se bavi. A ako imam glasniji glas zbog svoje situacije, ja ću ga iskoristiti kad god vidim sramotnu zloporabu moći - rekao je veliki De Niro.
Tanja Kvorka
Nagradu za životno djelo dobio je dvostruki oskarovac Robert De Niro, a uručio mu ju je Leonardo DiCaprio
Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

Najčitanije iz rubrike