Sport
PRIPREME U ŠPANJOLSKOJ

Kulešević daleko od prvih 11
Objavljeno 20. siječnja, 2020.
Bijelo-plavi su kratko morali napustiti svoje sobe, ali požar nije donio nikakvu dramu

Nogometaši Osijeka "zagazili" su u drugi tjedan priprema u Španjolskoj. Osim uobičajenog ritma treninga, odigrali su već i dvije prijateljske utakmice, a isto ih toliko još čeka ovoga tjedna.


Ono što je svakako uvijek pozitivna vijest jest to da nema ozbiljnijih problema oko ozljeda, čestog pratitelja pripremnog razdoblja. Iako trener Ivica Kulešević ne može sve igrače opterećivati punim "gasom", jer gotovo redovito nekoliko igrača bude u poštednom režimu, sve to nije ništa dramatično što bi narušilo raspoloženje u redovima osječke ekspedicije u Marbelli. Dodatno ga je podigao dolazak Mihaela Žapera koji je odradio fizikalnu terapiju te se priključio ostatku momčadi, iako je jasno kako će trenirati prema posebnom programu. On i Alen Grgić, iza kojeg je duga stanka zbog ozljede, a u Klubu vjeruju kako će se ostvariti optimistične prognoze te da neće biti izvan kadra duže od jednog-dva kola na startu drugog dijela prvenstva.


Malu neugodu Osječanima je ove subote donio požar u njihovom hotelu Barcelo, ali nisu tu bili nikakvi dramatični prizori. Primjetan je bio dim u hodniku hotela, čak nedovoljan ni da se alarm odmah oglasi, ali sve je brzo riješeno i bez prevelikih posljedica. Napustili su svoje sobe te potom morali pričekati nekoliko sati dok se sve provjetri, ali to je bilo sve. Brzo su sve to ostavili iza sebe, i ovaj im detalj sigurno neće pokvariti ugođaj na jugu Španjolske.


A on je do sada odličan, što je potvrdio i trener Kulešević, vrlo zadovoljan s odrađenim u dosadašnjem dijelu priprema.


- Imamo već 20-ak aktivnosti ukupno od početka priprema, odigrali smo i jake utakmice protiv ozbiljnih suparnika i zadovoljan sam s učinjenim do sada. Već sam isticao kako imamo fantastične uvjete, sve je na vrhunskoj razini, od hotela, terena, pa do suparničkih momčadi. Uobičajeno je da nikad na pripremama nisu svi igrači na raspolaganju, ali, srećom, nismo imali ozbiljnije ozljede i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Evo, trenutačno Dmytro Lopa nije u uobičajenom programu zbog zadnje lože, Jerry Mbakogu također nije spreman, dok se Grgić vratio i dobro trenira. Ostali su svi spremni - rekao je trener NK Osijek, koji za današnji treći pripremni susret vjerojatno neće koristiti ni Todora Todoroskog ni Gutierija Tomelina. Ostali bi trebali dobiti određenu minutažu, kao što je to bio slučaj i u prva dva ogleda.
- Dajemo priliku svim igračima, prvu smo minutažu podijelili 60-30, a drugu po poluvrijeme. Tako ćemo nastaviti do zadnje utakmice protiv Lokomotiv Moskve, gdje ćemo pokušati iskristalizirati prvi sastav. Vidjeli smo u ova dva susreta da su nam suparnici bili dobre momčadi, igralo se u visokom ritmu. Uigravamo neke potencijalne sustave, ali nismo još izdefinirali ni prvih 15-16 igrača, a kamoli početnu jednaestoricu. No sve radimo kako bismo spremno dočekali nastavak sezone gdje nas u prvom susretu čeka teško gostovanje u Gorici - poručio je Kulešević, koji očito i na ovaj način želi dodatno motivirati sve igrače kako bi maksimalno zapeli u borbi za mjesta u prvoj postavi, jer vjerojatno već ima posložen veći dio momčadi koja će istrčati protiv Goričana.


Goran Roguljić
Danas protiv Dinama iz Bukurešta
Nogometaši Osijeka danas će odigrati treću pripremnu utakmicu u Španjolskoj. Nakon pobjeda protiv mađarskog prvoligaša Puskas Akademije i njemačkog drugoligaša Nürnberga, bijelo-plavi danas će u 15.30 sati igrati s rumunjskim prvoligašem Dinamom iz Bukurešta.
Možda ste propustili...

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike