Osijek
PRIJAVE DO 12. SIJEČNJA

MLU traži volontere za Noć muzeja
Objavljeno 11. siječnja, 2020.
Ovogodišnja, petnaesta manifestacija Noć muzeja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, održat će se u petak, 31. siječnja 2020. Ovogodišnja je tema ‘‘Velike obljetnice hrvatskih muzeja‘‘. Program će trajati od 18 do 1 sat nakon ponoći, a ulazak je za sve posjetitelje slobodan ili uz minimalnu novčanu naknadu, koja im omogućava posjet ne samo jednog muzejskog ili izložbenog prostora nego i više njih.

Ovom prigodom Muzej likovnih umjetnosti poziva sve zainteresirane volontere da se prijave i pomognu u organizaciji i realizaciji manifestacije. Iz Muzeja poručuju kako traže otvorene, komunikativne, organizirane volontere spremne za timski rad.

Inače, Noć muzeja predstavlja kulturni događaj u organizaciji muzejskih kuća i drugih kulturnih institucija, kojemu je glavna značajka da su muzejski i drugi izložbeni prostori otvoreni do kasno u noć te da je ulazak posjetiteljima besplatan. Prva Noć muzeja održana je u Berlinu pod nazivom Lange Nacht der Museen 1997. godine. Zbog iznimnog interesa i načina na koji je ideja o samom događaju realizirana, ubrzo se proširio na više institucija i različitih gradova diljem Europe, pa i svijeta.

Stoga je važno jubilarnu Noć muzeja povezati s dvije velike obljetnice: 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split, osnovanog 1820. godine, i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, osnovanog 1880. godine.

Rok za prijavu je do nedjelje, 12. siječnja, u ponoć, a prijaviti se može e-mailom na: kdvetengl@gmail.com. E.N.
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

PANEL-RASPRAVA NA 10. KREATIVNOJ RIZNICI

Primjeri kružne kreativnosti su već posvuda oko nas

Najčitanije iz rubrike