TvObzor
SHAKIRA

Zbog krvarenja glasnica morala je otkazati turneju, a sada se priprema za spektakularan nastup na Super Bowlu
Objavljeno 3. siječnja, 2020.
Uvijek sam bila svjesna da će u životu biti stvari koje ću morati izgubiti, poput nečeg vezanog uz ljepotu i mladost, ali nikada nisam pomislila da će me glas napustiti
Pripremio: Adrian ANDREJEK

Dugo vremena bilo je poprilično tiho oko Shakire (42). Kolumbijska glazbena zvijezda tek je nedavno u intervjuu za The Guardian otkrila kako je prije dvije godine prolazila kroz vrlo teško životno razdoblje, misleći čak da više nikada neće pjevati. Osim što su joj glasnice krvarile, majka dvoje djece i supruga nogometaša Gerarda Piquea imala je poteškoća i s govorom.

Izgubljen glas
- Uvijek sam bila svjesna da će u mom životu biti stvari koje ću morati izgubiti, primjerice nešto vezano uz ljepotu, mladost, ali nikada nisam pomislila da će me glas napustiti. Moj glas je moj identitet. Za mene je bilo nepodnošljivo da ne pjevam. Takvo stanje odvelo me u depresiju, bilo je dana kad nisam mogla ustati iz kreveta – kazala je Shakira.

Zbog bolesti je trpio i njezin obiteljski život. Shakira u Barceloni živi sa suprugom Gerardom i njihovim sinovima Milanom (6) i Sashom (4), a kad je izgubila glas sa svojom je obitelji morala komunicirati znakovnim jezikom kako bi se poštedjela dodatnih napora. Nitko je nije mogao razumjeti na pravi način. Muž je za ovo vrijeme, kaže, upoznao njezinu mračnu stranu, jer je bila ogorčena osoba.

Mračna strana
Šuškalo se čak da je par pred razvodom, srećom, glasine nisu dugo trajale. Shakira je nastavila liječiti svoje glasnice, liječnici su joj, priča danas, savjetovali da ide na operaciju, ali ona je izabrala alternativne metode liječenja. Čak je posjetila i Lourdes, grad na jugu Francuske te pila svetu vodu. Za napore je, kaže, bila nagrađena, a glas joj se vratio bez medicinske intervencije.

- To je bilo svojevrsno religiozno iskustvo za mene – kaže pjevačica, koja bi mogla uskoro nastaviti i svoju turneju “El Dorado”, koju je zbog bolesti morala prekinuti. U veljači će svijet imati priliku čuti kako se Shakirin glas oporavio, jer će zajedno s Jennifer Lopez biti zvijezda showa u poluvremenu Super Bowla.

- Ne postoji ništa veće od ovoga. Toliko sam uzbuđena što ću dijeliti pozornicu s J.Lo - napisala je Shakira na svom Twitteru, koja će na finalu Super Bowla proslaviti i rođendan.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

HRT OD 1. SVIBNJA PRIKAZUJE DOKUMENTARNU SERIJU “KOLAŽI O LAŽI”

Kako stvoriti vjerodostojnu sliku stvarnosti?

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

Najčitanije iz rubrike