Sport
DINAMO ISPAO IZ EUROPE

Manchester City uz pomoć
Jesusa do slavlja na Maksimiru
Objavljeno 11. prosinca, 2019.
Premda je Dinamo poveo preko Olma, na kraju je doživio težak poraz za kraj europskih nastupa ove sezone

Dinamo je poražen od Manchester Cityja i završio svoj europski nastup. Na kraju je to bila još jedna tužna zagrebačka večer za sve navijače Dinama, kojima nije išao na ruku ni rezultat iz Harkiva, pa "modrima" nije ostala ni utjeha nastavak natjecanja u Europskoj ligi.


Pep Guardiola ipak je odlučio sačuvati dio svojih najvećih zvijezda, pa su na klupi sjedili De Bruyne, Sterling i Walker, a Aguero nije niti doputovao u Zagreb. No veći hendikep imao je Nenad Bjelica kako „skrpati“ posljednju liniju s obzirom na to da Teophile Catherine i Dino Perić nisu smjeli igrati zbog žutih kartona, a Leovac zbog ozljede. Stoga se u posljednju liniju povukao kapetan Arijan Ademi, a lijevi bok zauzeo je Moubandje.

Olmov volej

Prvih deset minuta ničim nije sugeriralo kakva će se „eksplopzija“ dogoditi u 10. minuti susreta. Kadzior je prebacio na lijevu nogu, s desne strane ubacio u kazneni prostor, gdje ju je volejom zahvatio Olmo, koji je poslao loptu u bliži gornji lijevi kut vratara Brava. Odmah je skočio s klupe Pep Guardiola, kao što je vjerojatno u tom trenutku skočila i cijena „modrog“ Španjolca na tržištu. Dinamo je u prvom poluvremenu još nekoliko puta ugrozio gostujuća vrata. Moro je u 25. minuti sjajno presjekao loptu i onda „prolio mlijeko“. Umjesto da na drugoj strani prebaci za samoga Olma, pokušao je proigrati bližega Oršića. I to je učinio loše, pa su igrači Manchester Cityja uzeli loptu. U 29. Minuti Olmo je primio loptu nakon što mu je spustio glavom Petković. Imao je Olmo otvoren put prema vratima, no sustigao ga je Otamendi, za ovu akciju kapetan Cityja. Olmo je pucao, ali preko gola. Minutu kasnije Oršić je nakon ubačaja Kadziora pucao glavom, ali je samo dao prigodu Bravu za paradu. I onda u 34. minuti dogodio se trenutak koji sigurno ne možemo nazvati u duhu fair-playa. No, za Pepove milijunaše cilj ne bira sredstvo. Dok su dva igrača Dinama (Kadzior i Dilaver) ležala na travnjaku, gosti nisu prekidali akciju, nego je Mahrez ubacio loptu u šesnaesterac, gdje je Gabriel Jesus glavom neometan pogodio mrežu. Izbacilo je to iz takta Ademija. Reagirao je prema igračima Manchestera, koji su u tim trenucima proslavljali pogodak. Na kraju je samo naštetio svojoj momčadi dobivši žuti karton.

Potop u četiri minute


Nažalost, samo četiri minute nastavka Cityju su bile dovoljne za potpuni preokret i stjecanje dvaju pogodaka prednosti. Strijelac obaju pogodaka, kao i prvoga za "nebesko-plave“ iz Manchestera bio je Gabriel Jesus. Kod prvoga u 50. ušao je između Dinamove obrane, poslao Dilavera na pod, a onda iz blizine naciljao mrežu. Četiri minute kasnije Mendy je ubacio s lijeve strane, lopta je preletjela Livakovića, a Jesus je bez problema postigao svoj treći pogodak na Maksimiru. Osim dvaju primljenih pogodaka stigla je za Dinamo još jedna loša vijest, ova iz Harkiva. Atalanta je povela protiv Šahtara, pa u tim trenucima Dinamo se opraštao od europskog nastupa za ovu sezonu. Tresla se mreža Dinama još jednom u 79. minuti, ali je Sterling bio u zaleđu. Kako su tada izgledali igrači Dinama, jedina nada im je bila promjena rezultata u Harkivu, jer činilo se da su se pomirili s porazom. Štoviše, kao i u prvom susretu, Livakovićevu mrežu ponovno je zatresla mlada nada Cityja Foden, pa je u konačnici Guardiolina momčad bez ikakve žrtve ostvarila pobjedu u Zagrebu. Na kraju je i Pašalić zabio za Atalantu u Harkivu, pa je bilo jasno kako je europska sezona za Dinamo ove godine završila prije Božića.


Krešimir Lacković
DINAMO *1 (1)

MANCHESTER CITY *4 (1)

ZAGREB – Stadion Maksimir. Gledatelja: 29.500. Sudac: Carlos Del Carro Grande (Španjolska) 7. Strijelci: 1:0 Olmo (10.), 1:1 Jesus (34.), 1:2 Jesus (50.), 1:3 Jesus (54), 1:4 Foden (84.) Žuti kartoni: Ademi (Dinamo) Crveni kartoni:

IGRAČ UTAKMICE: GABRIEL JESUS (MANCHESTER CITY)

DINAMO: Livaković 5,5, Stojanović 5, Ademi 5,5, Dilaver 5, Moubandje 5,5, Moro 5,5, Gojak 5 (od Majer 81.), Olmo 6,5, Kadzior 6 (od 60. Đira 5), Oršić 5 (od 81. Majer) i Petković 5.

MANCHESTER CITY: Bravo 6,5, Joao Cancelo 6,5, E. Garcia 6,5, Otamendi 7 (od 82. Harwood-Bellis), Mendy 7, Foden 7, Rodri 6,5 (od 72. Sterling), Gundogan 7, Mahrez 7, Bernardo Silva 7 i Jesus 8 (od 65. Zinchenko 6,5).
SKUPINA C
Dinamo - Manchester City 1:4 i Šahtar - Atalanta 0:3

TABLICA

1. Manchester City*6*4*2*0*16:4*14

2. Atalanta*6*2*1*3*8:12*7

3. Šahtar*6*1*3*2*8:13*6

4. Dinamo*6*1*2*3*10:13*5
Možda ste propustili...

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike