Mozaik
KONCERTI NA ZAGREBAČKOM EU ADVENTU

Stižu Crazy P, Luce, Ilija Ludvig i Meritas
Objavljeno 4. prosinca, 2019.
Prošlog je vikenda počela serija koncerata na zagrebačkom Europskom trgu. Subota, 7. prosinca, bit će rezervirana za Crazy P, nekoć poznati i kao Crazy Penis, elektronski bend iz Nottinghama koji kombinira disco, funk, deep house i downtempo. Publiku na Europskom trgu pokrenut će i zagrijati svojim energičnim repertoarom, a možda se tu nađe i ‘‘There’s a Better Place‘‘, pjesma koja koristi sample iz pjesme ‘‘Pure Imagination‘‘ iz filma ‘‘Willy Wonka & the Chocolate Factory‘‘ iz 1971. Tjedan dana nakon, 14. prosinca, kantautorica Luce priredit će svoj hommage divama pod nazivom ‘‘Drugo lice Luce‘‘.


Beogradski kantautor Ilija Ludvig stupit će na pozornicu na Europskom trgu 21. prosinca. Osebujni izvođač s underground beogradske scene mnoge je zadobio svojim nastupima, koji su simbioza stand-upa te blues/country svirke.


Posljednji vikend u prosincu koncert će na EU Adventu održati Meritas. Meri Jaman i Anita Valo nedavno su objavile singl ‘‘Radi nas‘‘, a malo čarolije na Europskom trgu posipat će svojim pjesmama koje su se vrtjele radijskim i televizijskim eterom, kao što su ‘‘Odjednom ti‘‘, ‘‘Ova ljubav‘‘ i ‘‘Budim se‘‘.
Svi koncerti počinju u 21 sat, a za uvertiru u koncerte bit će zaduženi Valentino Božić i Sanjin Kaštelan. Osim navedenih koncerata, petkom će se u sklopu ‘‘Social Grillinga‘‘ održavati Silent Disco, a nedjeljom će se održavati program ‘‘Kontrapunkt & Imogen‘‘. Na Europskom trgu bit će i doček Božića te Nove godine u elektronskom ‘điru‘. T.K.
Najčitanije iz rubrike