Osijek
NATJEČAJ KBC-A ZA 20 SPECIJALIZANATA

Svi bi htjeli biti fizijatri i radiolozi
Objavljeno 29. studenog, 2019.
Klinički bolnički centar Osijek u samo tri mjeseca raspisao je natječaj za čak 43 specijalizacije, a, kako naglašava ravnatelj, riječ je o redovitom planu specijalizacija za 2019. Naime, posljednji natječaj za zapošljavanje čak 20 specijalizanata raspisan je 20. studenoga, a njime se nudi radno mjesto za jednog specijalizanta iz anesteziologije, alergologije, dermatologije, fizikalne medicine, ginekologije, kliničke radiologije, nuklearne medicine, onkologije, ortopedije, pedijatrije i pulmologije, dva specijalizanata iz patologije, kardiologije i infektologije, te tri mjesta iz hitne medicine.

- Specijalizacije raspisujemo prema redovitom planu za ovu godinu, i to, naravno, tamo gdje šefovi odjela traže specijalizante. Ovo je drugi natječaj na kojem se primaju netom završeni studenti medicine, bez staža, direktno na specijalizaciju u skladu s novim propisima i mogu reći da s njima nema nikakvih problema. Sve su to mladi ljudi koji dobiju svog mentora i nadzor te nema pretjerane razlike u radu s njima u odnosu prema prijašnjim specijalizantima koji su imali odrađen obvezni staž. Prema prijavama na posljednje natječaje evidentno je kako je najveći interes za specijalizacije iz dermatologije, fizikalne medicine, radiologije i kardiologije. Vrlo malen ili nikakav interes vlada za specijalizaciju iz hitne medicine i infektologije - kaže doc. dr. sc. Željko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek.
N.Z. Eberhard
ŠTO JE SVE POTREBNO PRILOŽITI
Recimo i kako pristupnici osim zamolbe i životopisa te dokaza o obrazovanju trebaju priložiti i prosjek ocjena, podatak o duljini studiranja, dokaz o eventualnim nagradama u vrijeme studija, objavljenim radovima i kopije radova, ali i rezultate psihološkog testiranja, a za kirurške grane i preslik rezultata testiranja manualne spretnosti. Natječaj je za specijalizacije u Kliničkom bolničkom centru Osijek otvoren osam dana od raspisivanja.
Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

Najčitanije iz rubrike