Regija
DOBRA VIJEST ZA NAŠIČANE

Nova zgrada Doma zdravlja i
oprema vrijedni 7 milijuna kn
Objavljeno 19. studenog, 2019.

Posljednji, ali najvredniji i najveći, tim je riječima jučer u Osijeku, u sjedištu Osječko-baranjske županije, dožupan Goran Ivanović popratio potpisivanje ugovora o izvođenju radova u Domu zdravlja Našice s tvrtkom Cras u vrijednosti 4,5 milijuna kuna te ugovor o stručnom nadzoru nad izvođenjem tih radova s tvrtkom Recpect-ing u vrijednosti 70 tisuća kuna.


Ugovoreni radovi uključuju dogradnju/izgradnju novih prostora za ordinacije Doma zdravlja, a predviđeno je i opremanje ambulanti, ordinacija i zdravstvenih stanica te edukacija liječnika. To je zapravo dio projekta "Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije".


- Dvadeset i tri milijuna kuna iznos je ukupnog ulaganja za primarnu zdravstvenu zaštitu na području županije. Primarna zdravstvena zaštita temelj je zdavstvenog sustava, a ovakva ulaganja smanjuju i pritisak na kliničke centre. Ulaganja u opremu i ljude tim više jer od gradnje Doma zdravlja u Našicama gotovo da nije bilo ulaganja - podsjetio je dožupan Goran Ivanović.


Nataša Tramišak, pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije, izvijestila je kako će se uz postojeću zgradu Doma zdravlja sagraditi nova zgrada površine 490 četvornih metara. Osim toga, Domu zdravlja Našice isporučena je ili se isporučuje medicinsko-tehnička i dijagnostičko-terapijska oprema u vrijednosti od gotovo 2,5 milijuna kuna. Ravnateljica Doma zdravlja Ljerka Nekić podrobnije će reći kako se radi o proširenju objekta koji će donijeti komfor i liječnicima i pacijentima.


- Dio dograđenog prostora bit će namijenjen za edukaciju pacijenata, jer sada naša patronažna služba radi isključivo na terenu, i to edukacije trudnica, dojilja i starije populacije. Od uređaja dobit ćemo ultrazvuk za ordinacije opće medicine, potom za dvije ordinacije zubne stolice te ortopan. Opskrbit ćemo se novim sterilizatorima i autoklavima..., dakle spremni smo pružiti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu - rekla je Nekić.


U Domu zdravlja Našice radi ukupno 13 liječnika.
Zadovoljstvo ulaganjima u Dom zdravlja Našice, ovom prigodom iskazao je i našički gradonačelnik Josip Miletić. D. Kuštro
Josip Miletić

gradonačelnik Našica

Našice su trenutno veliko gradilište, realizira se više od 40 investicija. S novom zgradom postići ćemo još bolje uvjete za one koji rade, ali i pacijentima za bolje pružanje primarne zdravstvene zaštite





Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike