Sport
RAFAEL NADAL PREDVODI ŠPANJOLCE

Nadam se da će promjena biti uspješna
Objavljeno 18. studenog, 2019.
Bilo je dvojbi hoće li uopće zaigrati na ATP finalu i završnici Davis Cupa, ali neslomljivi Rafael Nadal je tu. Nakon Londona najbolji svjetski tenisač priključio se reprezentaciji i predvodit će Španjolsku u novom formatu Davis Cup natjecanja. Iza njega je naporna sezona, naime, u posljednje vrijeme mučio se i s bolovima trbušnog zida, ali u Madrid je stigao sa željom da pomogne suigračima i "furiji".


- Zadovoljan sam što sam ovdje. S najvećom željom došao sam pomoći ekipi kako bi se stvari odvijale na najbolji mogući način - kazao je broj jedan svjetskog tenisa.


Davis Cup se od ove godine igra u drugačijem formatu, s 18 reprezentacija koje će se u jednom tjednu boriti za naslov prvaka u madridskom teniskom kompleksu Caja Magica.
- Taj novi format moći ću bolje ocijeniti tek kada završi turnir, jer još uvijek nisam igrao u njemu. Onaj stari format imao je neke jako dobre stvari, ali i neke loše zbog kojih najbolji igrači svijeta obično nisu mogli igrati, pa je bila potrebna promjena. Nadam se da će se promjena pokazati uspješnom - izjavio je Nadal koji će u utorak igrati protiv najbolje rangiranog ruskog tenisača, a u srijedu protiv prvog hrvatskog reketa Borne Ćorića. I. Li.
Možda ste propustili...

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

Najčitanije iz rubrike