Regija
ZA SVAKOGA PONEŠTO

Program i nositelji gradskih priznanja
Objavljeno 11. studenog, 2019.
Obilježavanje Dana grada traje već nekoliko dana. Belomanastirci su mogli pogledati izložbu slika Krunoslava Zoghbija, izložbu fotografija Portret grada očima djece te Smotru zborova, u organizaciji Mađarske kulturne udruge Pelmonostor.

U subotu je na trgu održan Sajam udruga i OPG-ova, uz bogatu gastroponudu, a u nastavno-sportskoj dvorani memorijalni šahovski turnir “Prof. Antun Bubalović”.

Poslijepodne bilo je rezervirano za Smotru srpskog folklora Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema u organizaciji ZVO-a Vukovar,te koncert HKUD-a Beli Manastir i njegovih gostiju “U jesen si, Baranjo, lipa”.

Danas, na Dan grada, kod središnjeg križa na katoličkom groblju bit će položeni vijenci (9 sati), nakon čega je misa u župnoj crkvi svetog Martina biskupa (10 sati) te blagoslov vina (11 sati).

Za 15 sati najavljen je svečani obilazak vlakića Ćire, uz nazočnost ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.

Svečana sjednica Gradskog vijeća počinje u 16 sati. Na njoj će biti dodijeljena priznanja zaslužnima.

Zlatnu plaketu Sveti Martin dobit će trgovačko društvo Lumar.

Nositelji gradske povelje postat će Janoš Đerfi, Ivan Lovrenčić, Valentina Mandić i Adam Sović.

Lumar zapošljava 15 ljudi, uspješno posluje i ostvaruje iznimne rezultate na gospodarskom i poslovnom planu, kako na domaćem tako i na inozemnom tržištu.

Đerfi, hrvatski branitelj, odlikovan je medaljom Bljesak, pohvaljen zbog sudjelovanja u akciji Oluja, aktivno sudjeluje u vjerskom, sportskom i kulturnom životu grada.

Lovrenčić, dragovoljac i predsjednik Udruge HVIDR-a Baranja, sudjelovao je u svim važnim događajima vezanima uz branitelje i obilježavanje važnih datuma.

Valentina Mandić povelju je zaslužila zbog volontiranja u Veterinarskoj stanici i skrbi o napuštenim psima, Sović je poznat po nesebičnom i volonterskom radu, a uzgojem baranjskog goluba baće ostvario je vrhunske rezultate i dobio brojne nagrade. Program završava uprizorenjem legende o svetom Martinu u Ulici svetog Martina. I.Getto
Možda ste propustili...

SJAJNA PRIČA IZ HRVATSKE! BARANJAC SVOJOM GESTOM ODUŠEVIO CIJELU ZEMLJU

Baranjac velikog srca pripremio je udomljenoj djeci prave poslastice

DRŽAVNO PRIZNANJE VINKOVAČKIM SPORTSKIM REKREATIVCIMA

Imali 19 priredbi s 3000 sudionika

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VRIJEDNA GESTA U VRIJEME DOŠAŠĆA

Tri pekarnice daruju peciva za doručak djeci nakon zornice

2

ŠARENGRAD ĆE INZISTIRATI NA POVRATU ŠARENGRADSKE ADE, OTOKA NA DUNAVU

Zbog ade i blokada plovnog puta?

3

KAROLINA PAVLIC MOŽE MIRNO SPAVATI

Konačno zaštitna ograda