Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

“Mursaši” protiv Siska, u nedjelju slavonski derbi
Objavljeno 9. studenog, 2019.

Osječki odbojkaški superligaši ovog vikenda igraju domaće utakmice, tek druge u dosadašnjem dijelu sezone. No, za razliku od premijernog dvostrukog programa u Gradskom vrtu, ovaj u sklopu 5. kola neće biti jednodnevan.

Ljubitelji odbojke u gradu na Dravi sada će moći uživati u predstavama u subotnje, ali i nedjeljno poslijepodne. A moglo bi se i imati što vidjeti, jer u goste dolaze sastavi iz gornjeg dijela poretka. Stoga domaći ispiti neće biti nimalo lagani.

U subotu će u akciju odbojkaši Murse-Osijek, koji su prije tjedan dana upisali prvi poraz sezone. U derbiju ih je u pet setova svladao lider, a nakon Rijeke momčad Marija Tepperta čeka obračun sa sastavom koji je trenutno drugi na ljestvici Superlige. No dobra je vijest za domaćina što Sisak u pravilu loše prolazi u Gradskom vrtu. Trebalo bi stoga nastaviti tu tradiciju.

- Nije nas uzdrmao prvi poraz u Rijeci, gdje smo ipak uspjeli osvojiti i bod. Njega smo pak neplanirano izgubili protiv Centrometala na našem parketu, gdje sada želimo ostvariti i prvu pobjedu s maksimalnim učinkom. Sisak je prvi pratitelj lidera. ali ima samo bod više od nas. Ne treba zaboraviti i na povoljniji raspored koji su imali, jer smo mi u četiri kola ipak imali tri gostovanja, od kojih su ona u Splitu i Rijeci bila itekako zahtjevna - kaže Stanko Stanković, standardni primač “mursaša”, od kojih se očekuje da na konto stave sva tri boda. Valjda su ozbiljno shvatali opomenu Črečanaca od prije dva tjedna...

Drugi slavonski superligaš, Marsonia, igrat će u vrijeme nedjeljnog ručka. U 13 sati Brođane u metropoli čeka Medicinar Trnje, koji je i objektivno u statusu favorita. Ostali parovi 5. kola: Rovinj - Kitro Varaždin, Split - Zadar i Centrometal - Rijeka.

Nešto kasnije u nedjelju, u 17 sati, u Gradskom vrtu počinje prvi slavonski derbi sezone za odbojkašice. Osijek protiv Enna Vukovara traži prvo slavlje pred svojim navijačima, nakon što je domaću premijeru prije 15 dana pokvarila Rijeka CO.

- Prednost Riječanki u tom ogledu bilo je iskustvo, a sada igramo protiv možda i najuiskusnije ekipa u ligi. Stoga moramo biti oprezni i koncentrirani. Motivirani jesmo, jer je ovdje riječ i o slavonskom derbiju. Imamo veliku želju dobiti prvu utakmicu na našem parketu. Čeka nas zahtjevan protivnik, ali nakon dvije gostujuće pobjede vrijeme je za slavlje u Osijeku - smatra trener Miroslav Đekić. Inače, Osječanke i Vukovarke su u dosadašnja četiri dvoboja ostvarile isti učinak, po dvije pobjede i poraza, ali sastav Ivane Džamarije je ipak bodovno nešton uspješniji (7-5). No stvari se u nedjelju mogu promijeniti.

Ostale utakmice 5. kola Superlige odbojkašica koje su na programu u subotu: Poreč - Olimpik, Rijeka CO - Split i Marina Kaštela - Brda.
Nino Benčina
Stanko Stanković

Mursa-Osijek

Na našem parketu sada želimo ostvariti i prvu pobjedu s maksimalnim učinkom. Sisak je prvi pratitelj lidera. ali ima samo bod više od nas. Ne treba zaboraviti i na povoljniji raspored koji su imali, jer smo mi u četiri kola ipak imali tri gostovanja
PRIMAT DRŽI OSIJEK
Prošle su dvije sezone otkako su se na parketu za bodove u službenoj utakmici sučelili Osijek i Enna Vukovar. Bilo je to u sezoni 2016./17., a oba su dvoboja u prvom dijelu elitne skupine završena pobjedom odbojkašica s Drave, koje su sve riješile bez problema, u tri seta. Nakon toga Osječanke su za regionalni primat igrale (uglavnom uspješno) protiv Nove Gradiške, a sada će slavonski primat ponovo braniti protiv Vukovarki.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike