Sport
ŽRK OSIJEK GOSTUJE KOD DALMATINKE

U Ploče po prve gostujuće bodove
Objavljeno 19. listopada, 2019.
Rukometašice Osijeka u subotu (19 sati) u Pločama gostuju kod Dalmatinke u 5. kolu Prve HRL. Obje su ekipe u dosadašnjem dijelu prvenstva osvojile po dva boda te je međusobni ogled prilika za oba sastava da se odvoje od začelja.

Za osječkog je prvoligaša ovo i početak niza susreta u kojima imaju realnije izglede za poboljšanjem bodovnog učinka, nakon što su u posljednja dva nastupa igrale protiv dviju najjačih hrvatskih ekipa Podravke Vegete i Lokomotive. I upisale očekivane poraze, no ovaj potonji protiv "lokosica" donio je daleko kvalitetnije izdanje Osječanki te unio veći optimizam u njihove redove, što je istaknuo i trener Jasmin Mrkonja.

- Sada nam slijede dvoboji protiv ekipa protiv kojih se može igrati i računati na bodove. Proučavali smo Dalmatinku, posebno je jaka na svom terenu, no mi smo u ovim nedavnim susretima pokazali da možemo kvalitetno odigrati i protiv jačih suparnika. To smo uspijevali po jedno poluvrijeme, a sada je vrijeme da tu razinu igre produžimo na cijeli susret. Cijeli ovaj tjedan posvetili smo pripremi za Dalmatinku i vjerujem da se možemo vratiti s prvim gostujućim bodovima. U Sinju smo na startu minimalno poraženi i nadam se da smo iz toga izvukli pouke te da ćemo u Pločama izboriti pozitivan rezultat - najavio je Mrkonja, kojemu se u kadar vraća Ena Zagorščak, što će mu donijeti opciju više, ne samo na poziciji pivotkinje, nego i u obrani, koja bi u Pločama trebala biti ključ za uzimanje bod(ov)a.

- Enin povratak veliko nam je ohrabrenje, imam sada igračicu više u rotaciji, a pogotovo je važna njena uloga u obrani. Ne volim prognozirati unaprijed, ali mogu obećati maksimalnu borbenost. Mijenjali smo malo nedavno sustav obrane, nije to još sve potpuno posloženo, no funkcioniralo je drugo poluvrijeme u Koprivnici te prvo protiv Lokomotive. Imamo prostora u tom segmentu igre podići našu igru, napad je do sada bio solidan, zabijali smo dosta pogodaka, no moramo popraviti obrambeni dio i zato smo tome posvetili više pozornosti. Vjerujem da će to biti vidljivo protiv Dalmatinke te da ćemo se zadovoljni vratiti s ovog gostovanja - objasnio je trener ŽRK Osijek. G. Roguljić
Parovi 5. kola
Umag - Sinj, Lokomotiva - Sesvete Agroproteinka (igrano sinoć), Dalmatinka - Osijek, Murvica - Koka, 1234 Virovitica - Split 2010 (19.10.), Dugo Selo ‘55 - Bjelovar (20.10.), Zrinski - Podravka Vegeta (odgođeno).
Možda ste propustili...

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike