Crna kronika
SUDAR DVAJU AUTOBUSA

Jedna osoba poginula, četrnaest ozlijeđenih
Objavljeno 14. listopada, 2019.
SPLIT

Broj osoba ozlijeđenih u prometnoj nesreći u kojoj su u ponedjeljak ujutro na staroj kliškoj cesti sudjelovala dva autobusa i osobni automobil, pri čemu je jedna žena poginula, povećao se na 14, a riječ je uglavnom o lakšim ozljedama, doznaje se u bolnici.

Iako su među putnicima u jednom autobusu bila i djeca, nitko od njih nije ozljeđen, kažu u KBC-u Split. U drugom autobusu redovnog vojnog linijskog prijevoza bili su pripadnici Hrvatske vojske na putu od Sinja do Splita.

Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a priopćila je da je u tom autobusu ozlijeđeno šest pripadnika Hrvatske vojske kojima je pomoć pružena u KBC-u Split.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak u 7.37 sati na staroj kliškoj cesti kad je automobil udario u autobus Makarskog prometa, nakon čega je drugi autobus, pokušavajući izbjeći sudar, udario u ogradu uz cestu. Na mjestu nesreće poginula je 56-godišnja vozačica iz automobila.

U bolnici kažu da su ozlijeđeni zadobili uglavnom lakše ozljede, dok je jednoj osobi slomljena podlaktica. Neki putnici su natučeni prilikom pada, a nekima je stavljen Schanzov ovratnik.
Među ozlijeđenima je i putnica Danijela Delić, koja kaže da ih je ograda spriječila da ne završe u provaliji. "Nisam direktno vidjela sam čin sudara. Znam da se autobus u jednom trenutku prevrnuo, natukla sam se pritom, a onda se vratio..... Ne mogu od šoka uopće govoriti. Da nije bilo te ograde, završili bismo tko zna gdje u provaliji", rekla je putnica novinarima. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEVJEROJATNA KRAĐA TRAJALA MJESECIMA

Ukrao 599 stabala iz šume kod Voćina

2

OČEVID NESREĆE NA VUKOVARSKOJ OBILAZNICI

Na mokroj cesti zabio se kamionom u drugi šleper

3

EKSPLODIRALA MU NAPRAVA U RUCI

Došao prositi mladu, pa ostao bez kažiprsta