Sport
TREĆA HNL “ISTOK”

“Crveni” u Kutjevo po pobjedu i vrh
Objavljeno 7. rujna, 2019.
Uoči treće dionice trećeligaškog "istoka" šest je klubova bez poraza, ali nakon ovoga vikenda taj bi se broj mogao u najmanju ruku prepoloviti. Od tih šest sastava, čak četiri igraju međusobno, Kutjevo dočekuje Belišće, a Zrinski igra uz Savu kod Marsonije. Utakmica u Kutjevu ujedno je i derbi kola u kojem lider dočekuje trećeplasirane "crvene" iz Belišća.

Novak u ligi, Kutjevo, ugodno je iznenađenje početka prvenstva. Igraju otvoreno, spremni su za nadigravanje, upisali su dvije pobjede i u dobrom raspoloženju čekaju momčad Davora Rupnika koja uoči utakmice ima jasan plan - ostati neporažena. Iako je domaćin uvjeren kako bodovi ostaju kod njega, u kutjevačkoj utakmici sve je otvoreno, ipak, Belišćane vodi iskusni strateg Rupnik koji je u Trećoj ligi prošao sve i svašta, pa vjerojatno može naći i recept kako zaustaviti dobro Kutjevo. Zanimljiv dvoboj očekuje se i u Slavonskom Brodu gdje Marsonia čeka Zrinski iz Jurjevca. Obje momčadi nakon dvije etape imaju po pobjedu i remi, čak im je i gol-razlika ista (+1). Zrinski je uz Slavoniju momčad koja nije primila gol u prethodna dva kola, ali je i dala samo jedan, ali vrijedan četiri boda. Momčad Josipa Milardovića nije baš najbolje krenula u sezonu, Đakovo Croatia u prethodna dva kola nije zabila ni jedan pogodak, a ovog vikenda kod kuće čekaju Slavoniju, drugoplasiranu momčad trećeligaškog "istoka". Đakovčani moraju izbjeći poraz koji bi ih ostavio u donjem dijelu poretka. U Pleternici se sastaju Slavija i Vihor momčadi koje također nemaju mnogo razloga za zadovoljstvo nakon uvodnih utakmica. Momčad Damira Bognara je bez boda, dok su ambiciozni gosti osvojili dva boda iz dva neodlučena susreta. Ambicije Vihora su poznate, ali za njih nije dobra vijest to što Slavija na svom travnjaku rijetko gubi bodove. U Vukovaru se igra gradski derbi između starosjedioca u ligi Vukovara 1991 i novajlije Vuteks-Sloge. Oba sastava su bez bodova, pa će ovaj susret sigurno biti nabijen adrenalinom i velikom željom za pobjedom jednog i drugog sastava.

Još jedan novajlija u ligi očekuje prvu pobjedu, NAŠK u Našicama dočekuje vrlo dobri Oriolik, a treće kolo u nedjelju zatvaraju Bedem i Graničar te Čepin i Sloga. Momčadi koje se sastaju u Ivankovu su dosta rasterećene i bez imperativa, a na “papiru” uloga favorita pripada domaćinu. U Čepinu sastav Igora Totha čeka Slogu, a obje momčadi nakon druge etape imaju po tri boda na kontu. Čepin je kraj Uljare tradicionalno tvrd bedem i gosti iz Nove Gradiške itekako će se morati pomučiti kako bi nešto ponijeli kući. A. Grgić
TABLICA
1. Kutjevo       2       2       0       0       9:5       6

2. Slavonija       2       2       0       0       3:0       6

3. Belišće       2       2       0       0       4:2       6

4. Marsonia       2       1       1       0       2:1       4

5. Zrinski       2       1       1       0       1:0       4

6. Bedem       2       1       0       1       3:1       3

7. Čepin       2       1       0       1       3:2       3

8. Graničar       2       1       0       1       3:3       3

9. Sloga NG       2       1       0       1       7:8       3

10. Oriolik       2       1       0       1       1:3       3

11. Vihor       2       0       2       0       1:1       2

12. ĐakovoCRO       2       0       1       1       0:1       1

13. NAŠK       2       0       1       1       0:1       1

14. Slavija       2       0       0       2       4:6       0

15. Vukovar 1991       2       0       0       2       1:4       0

16. Vuteks-Sloga       2       0       0       2       1:5       0
PAROVI 3. KOLA
U subotu se sastaju: Marsonia - Zrinski, Slavija - Vihor, Kutjevo - Belišće, Vukovar 1991 - Vuteks-Sloga, Đakovo CRO - Slavonija, NAŠK - Oriolik. U nedjelju igraju: Bedem - Graničar, Čepin - Sloga NG. Sve utakmice na rasporedu su u 17 sati.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike