Osijek
NA PODRUČJU ŽUPANIJE

U energetsku obnovu još 4 zgrade
Objavljeno 22. kolovoza, 2019.
U prostorijama Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Osječko-baranjske županije održan je sastanak na kojemu su četiri izvođača radova uvedena u posao na izvođenju radova energetske obnove četiri zgrade javne namjene na području županije.

U posao su uvedeni izvođači radova na energetskoj obnovi zgrade Doma za starije i nemoćne osobe Osijek, čiju obnovu izvodi tvrtka Fasader boja; zgrade Elektrotehničke i prometne škole Osijek, čiju obnovu izvodi tvrtka Zuber; zgrade Osnovne škole Lug, čiju obnovu izvodi tvrtka Ukras, te Osnovne škole Milka Cepelića Vuka - Područna škola Beketinci, čiju obnovu izvodi tvrtka Utvrda.

Iz navedenog je upravnog odjela izviješteno je kako ukupna vrijednost navedenih radova iznosi 24,8 milijuna kuna, a rok je izvedbe radova između osam i deset mjeseci (od dana uvođenja u posao), ovisno o kompleksnosti i vrijednosti samog projekta.

Ovim je započela energetska obnova 19 zgrada javne namjene, a slijedi uvođenje u posao na izvođenju radova energetske obnove za još 16 zgrada javne namjene na području Osječko-baranjske županije. U ciklusu energetske obnove javnih zgrada od 2017. do 2021. godine na području županije odobreno je ukupno 54 projekta ukupne vrijednosti od 178 milijuna kuna. Osim izravne koristi za vlasnike i korisnike javnih zgrada, koja znači vrlo visoku energetsku uštedu, kao i povećanje korištenja obnovljivih izvora energije u njima, realizacijom projekta energetske obnove zgrada javne namjene dan je dodatni zamah i županijskom gospodarstvu. D.Ku.
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike