TvObzor
SARAH JESSICA PARKER

Ostala je u braku s nevjernim mužem, a sada se razvodi na malim ekranima
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
Prije desetak godina otkrilo se da ju muž vara s mlađom ženom, a iako se šuškalo o razvodu braka, Sarah je odlučila ostati s nevjernim glumcem zbog djece

U svijetu glume je od devete godine, ali prije serije “Seks i grad” Sarah Jessica Parker nije ostvarila zapaženije uloge. Ipak, ova serija ju je dovela među najveće glumačke zvijezde, a njezino bogatstvo sada se procjenjuje na više od 100 milijuna dolara. Osim glume, Sarah se okušala i u produciranju, ali i u modnom dizajnu, što ne čudi s obzirom na njezinu reputaciju ikone stila. Glumici koja je u ožujku proslavila 54. rođendan, u privatnom životu nisu uvijek cvjetale ruže.

Životni preokret
Sarah Jessica Parker rođena je 25. ožujka 1965., u Nelsonvilleu. Roditelji su joj se razveli kad je bila djevojčica, pa su je odgajali majka i očuh. Sarah je još od malih nogu pridonosila kućnom budžetu svojim plesnim i pjevačkim nastupima. Uz podršku obitelji došla je do svoje prve brodvejske uloge u mjuziklu “Nevini”. Ispostavilo se da je to prva od mnogih njenih uloga na kazališnim daskama te se odlučila na televizijski debi. Glavnu ulogu dobila je u seriji “Square Pegs”, koja se emitirala od 1982. do 1983. godine. Glumila je u još nekoliko serija, ali nije ostvarila zapaženije uloge. Ostvarila je uloge i u filmovima “Footloose”, “L.A. Story”, romantičnoj komediji “Medeni mjesec u Vegasu”, a glumila je djevojku Johnnyja Deppa u filmu “Ed Wood”. Međutim, život joj se preokrenuo 1998. godine kad je prihvatila glavnu ulogu u seriji “Seks i grad”, a s ulogom kolumnistice Carrie Bradshaw mnogi ju i danas poistovjećuju. Stekla je veliku popularnost, a u tom razdoblju osvojila je i dvije nagrade Emmy i četiri Zlatna globusa. Nakon uloge u popularnoj seriji, glumila je i u romantičnoj drami “Obiteljska stvar” te je za tu ulogu nominirana za Zlatni globus u kategoriji najbolje glumice u komediji.

Ljubavni problemi
U privatnom životu Sarah muče ljubavni problemi. Bila je u dugogodišnjoj vezi s problematičnim glumcem Robertom Downeyem Juniorom. On se tijekom sedam godina veze drogirao, zbog čega su prekinuli. Poslije prekida s Robertom, kratko je bila u vezi s Johnom F. Kennedyjem mlađim, sinom bivšeg američkog predsjednika. Za glumca Matthewa Brodericka udala se 1997., i u braku s njim dobila sina te nekoliko godina kasnije blizanke koje im je rodila surogat majka. Prije desetak godina otkrilo se da je muž vara s mlađom ženom, a iako se šuškalo o razvodu braka, Sarah je odlučila ostati s nevjernim glumcem, prije svega zbog djece. Godine 2016. Sarah je dobila glavnu ulogu u HBO-ovoj seriji “Razvod”, koja je pokupila prilično pozitivne kritike, ali nije se ni približila uspjehu “Seksa i grada” te je nekako mirno i gotovo nezapaženo od šire publike odemitirala svoje tri sezone (početkom ovog mjeseca emitirano je finale serije nakon 24 snimljene polusatne epizode). Osim što je u njoj glumica, Sarah je bila i izvršna producentica. Zanimljivo je da serija prati sredovječni par koji se razvodi zbog njezine nevjere, što neodoljivo podsjeća na njezin stvarni privatni život, osim što su uloge obrnute.
Adrian ANDREJEK