Sport
BSK (BIJELO BRDO)

Dekoncentracija i gostujući vratar odnijeli bodove u Zagreb
Objavljeno 21. kolovoza, 2019.
Otvaranje drugoligaške sezone u Bijelom Brdu donijelo je identičan uvod i scenarij kao i prošle, kada je BSK debitirao u ovom natjecanju. Obje su, naime, premijere bile s prvoligaškim okusom čije su bodove okusili aktualni član elitnoga državnog razreda Varaždin i u nedjelju zagrebački Rudeš koji je netom iskliznuo s te natjecateljske razine. Domaći BSK u sezonu je krenuo s bitno izmijenjenim igračkim kadrom čiji je cilj ponovno očuvanje drugoligaškog statusa, u prilog čega nije išao gubitak bodova, iako se znalo da će se do njih jako teško iz više razloga. Epilog se čini rutinski jer je favorizirani gost u svakom dijelu igre postigao po pogodak te se uz "plus dva" smjestio pri vrhu redoslijeda ostavljajući domaćina na začelju. Budući da su obje momčadi bitno redizajnirane u odnosu prema proljetnima, pregršt je bilo upitnika glede mogućnosti koje su u Zagrepčana veće, iako za odnošenje kompletnog plijena primarno mogu zahvaliti svome vrataru Ivanu Baniću koji je u drugom poluvremenu obranio tri situacije jedan na jedan te čudesno Ćorićev slobodnjak. To je bilo u trenutcima kada je Havojić donio prednost zagrebačkim bijelima, a Banić ju sačuvao i omogućio Juriću, odnosno suigračima mirno kanaliziranje startnog gostovanja u željenom smjeru.

- Izgubili smo, a nismo zaslužili! Nismo, istina, uvodno bili na potrebnoj, odnosno mogućoj razini pa smo došli u rezultatski zaostatak koji smo morali stići i prestići jer smo stvorili prigode za to. Koliko je njihov vratar odlično reagirao, toliko i moji suigrači nisu bili koncentrirani i spretni te zicere pretvoriti u pogodak čiji bi slučaj, vjerojatno, značio ostanak bodova u Bijelom Brdu. Višestruko potrebni momčadi u stvaranju koju bi ponajprije trebalo napuniti samopouzdanjem. Pretpostavljali smo izjednačeno natjecanje čiji je start otišao na protivničku stranu, a nama dao smjernice kako dalje. Vjerujem da ćemo se dizati iz susreta u susret te na kraju ostvariti zacrtano - prepričao je startno posrtanje Andrej Kovačić, jedan od malobrojnijih koji je ljetos ostao u žuto-plavom dresu BSK-a. Slijedi gostovanje kod bijelo-plavih u Gradskom vrtu nakon što su prije desetak dana Bjelobrđani uvjerljivo izgubili od te druge momčadi osječkog prvoligaša.

- Poput nas, i Osječani imaju izmijenjeni igrački kadar koji nas je u generalki porazio tako da znamo što nas očekuje u Gradskom vrtu. Nedvojbeno su domaćini favoriti, ali mi ne dolazimo bez ambicije i sigurno ćemo ju pokušati ostvariti. Nije nas i neće pokolebati prethodni poraz, posebice jer treba vjerovati da je doživljen od sastava koji vrijedi za vrh redoslijeda, tako da ćemo mi, nedvojbeno, doći na svoje. Nadamo se već kod sljedećeg protivnika i susjeda za što neće nedostajati motiva, a i manje će igrača izostati nego na startu, tako da ćemo dobiti na širini. Potrebno je probiti led pa će ići lakše, a iza sebe ostaviti prošlost, iako je ona mogla značajno olakšati sadašnjost - zaključio je taj igrač sredine terena koji je u nedjelju vodio tešku bitku s kvartetom zagrebačkih veznjaka. D.Lekšan
Rezultati

Rezultati 1. kola: Međimurje (Čakovec) - Orijent 1919 (Rijeka) 1:1, Šibenik - Hajduk II (Split) 3:2, Dinamo II (Zagreb) - Osijek II 1:1, Solin - Hrvatski dragovoljac (Zagreb) 2:1, Croatia (Zmijavci) - Dubrava Tim kabel (Zagreb) 2:0, BSK (Bijelo Brdo) - Rudeš (Zagreb) 0:2, Kustošija (Zagreb) - Dugopolje 2:3 i Sesvete - Cibalia (Vinkovci) 1:1.


U 2. kolu, 24. i 25. kolovoza, sastaju se: Cibalia - Dubarava Tim kabel, Osijek II - BSK, Hajduk II - Kustošija, Sesvete - Solin, Dugopolje - Croatia, Rudeš - Šibenik, Orijent 1919 - Dinamo II i Hrvatski dragovoljac - Međimurje.

Najčitanije iz rubrike