Sport
CIBALIA U SESVETAMA OTVARA DRUGOLIGAŠKU SEZONU

Za pozitivan ishod na startu ponoviti igru kao na “generalci” s Rudešom
Objavljeno 16. kolovoza, 2019.

Nakon što su od svih drugoligaša odradili najduže pripreme momčad Cibalije, pod vodstvom trenera Davora Mladine, danas u Sesvetama starta u novu sezonu. Vinkovčani su protekle sezone igrali u Trećoj HNL "istok", u koju su izbačeni nakon ispadanja iz Prve hrvatske lige i nedobivanja licence za Drugu HNL. Ipak, u trećeligaškoj konkurenciji osvojili su prvo mjesto te su ponovo među drugoligašima. Duže pripreme od uobičajenih trener Mladina obrazložio je neiskustvom mladih igrača za novu i jaču natjecateljsku sezonu. Kako je u momčadi ostalo dosta igrača iz trećeligaške sezone, trebalo ju je uvesti i u drukčiji, žešći trenažni sistem. Ipak je nekoliko igrača došlo pojačati konkurenciju u svlačionici Cibalije, a hoće li oni doista biti i pojačanja, vidjet ćemo vrlo brzo. Trener Cibalije Mladina uglavnom je zadovoljan provedbom pripremnog razdoblja i učinkom igrača tijekom prijateljskih utakmica.

- Klima u momčadi je odlična i svi igrači jedva čekaju početak sezone nakon dugih priprema. Sve što smo zacrtali u pripremama smo odradili za, prema meni, dobar način. Imali smo sreće da smo mogli otići i na pripreme na Kupres, gdje smo imali jako dobre uvjete za trening i prijateljske utakmice. Odigrali smo desetak utakmica na jako dobrom nivou, i zbog toga sam jako zadovoljan. Ulazimo u sezonu s mladim domaćim igračima koji će dobiti priliku da se dokažu, a ja vjerujem da će ju i iskoristiti. Vjerujem kako ćemo u sezonu krenuti dobro i da poslije nećemo morati posezati za pojačanjima - rekao je.

Cibalia je jedna od rijetkih momčadi koja u prijelaznom roku nije dovela pojačanja koja bi joj garantirala mirniju sezone, što i ne čudi s obzirom na financijsku situaciju. Ujedno se klub nalazi u vremenu kada se pokušava pronaći strateški partner koji bi pomogao u povratku Cibalije na nekadašnje slavne staze.

- Među igračima koji su došli u Cibaliju jedino Džijan ima drugoligaškog iskustva koje je stekao igrajući baš u Sesvetama. Ipak, utakmica protiv Rudeša nam je pokazala da se možemo nositi protiv momčadi koja ima želju biti najbolja u ovoj sezoni, a u tu grupu pretendenata za naslov prvaka pripada i naš današnji protivnik, koji također želi naslon nakon nekoliko sezona u vrhu druge lige. Generalno gledajući, momčad izgleda dobro u svakom segmentu igre i sada je na njima da ponove onu igru protiv Rudeša i sada protiv Sesveta. Ako to ostvarimo, mogli bismo doći do pozitivnog rezultata.

Danas će momčad Cibalije istrčati u Sesvetama kod istoimenog domaćina. Utakmice na startu prvenstva uvijek donose poneko iznenađenje. Jesu li na njega spremni i Vinkovčani?

- Bit će to utakmica kao i ona protiv Rudeša. Na startu imamo jako kvalitetnog suparnika, a naš domaćin u prvenstvo ulazi s velikim ambicijama, plan im je napasti vrh. Na nama je da to pokušamo osporiti. Hoćemo li uspjeti u tome, znat ćemo nakon utakmice - zaključio je u najavi utakmice trener Cibalije Mladina. A. Grgić
CIBALIA ZA SESVETE:
Marijanović, Bukvić, Džijan, Kiš, Salapić, Matošević, Oršolić, Vincetić, Stupar, Bajić, Dogan. Utakmica je na rasporedu danas s početkom u 17.30, a utakmicu sudi Marko Linić iz Rijeke.
Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

Najčitanije iz rubrike