Sport
IZ ITALIJE U NJEMAČKU

Perišić će već za dva dana
biti na Nikinu treningu
Objavljeno 11. kolovoza, 2019.
Selili su ga u Englesku, u redove Manchester Uniteda, Kinezi su navodno za njegov dolazak nudili brdo novca, spominjali su se i neki talijanski klubovi, ali Ivan Perišić prema svemu sudeći karijeru nastavlja u Njemačkoj. Iz milanskog Intera seli se u minhenski Bayern.


Prema pisanju svih relevantnih talijanskih, ali i njemačkih novina, Perišićev odlazak u momčad Nike Kovača gotova je stvar, a ugovor će biti potpisan ovih dana. Talijanski novinari bliski Interu javljaju kako Perišić nije u nedjelju otišao s momčadi u Valenciju na prijateljsku utakmicu jer mora u München na liječnički pregled. Inter i Bayern sve su se dogovorili oko tog transfera i Perišić bi rado u redove bavarskog velikana, pa ga samo taj lječnički pregled dijeli od prelaska u njemačkog prvaka. Kod Bayernovih liječnika će biti danas ili sutra, a prvi bi trening pod Kovačevom paskom trebao odraditi u srijedu. Ugledni njemački Bild objavio je kako će Bayern za jednogodišnju posudbu Perišića platiti Interu pet milijuna eura s opcijom otkupa ugovora nakon završetka sezone po cijeni od 20 milijuna eura. Nije tajna kako hrvatski reprezentativac silno želi napustiti Inter, ali njegova je želja realizacija transfera odmah, bez opcije jednogodišnje posudbe. No, najvjerojatnije će prvo na posudbu, a onda možda i ostane u Muenchenu.


Hrvatski nogometni reprezentativac u Interu je proveo posljednje četiri sezone tijekom kojih je skupio 163 nastupa i postigao 40 pogodaka. Prošle sezone se stalno nagađalo kako će napustiti milanski klub, no ostao je, ali ovoga ljeta ipak odlazi iz grada mode. I to u Njemačku, odakle je 2015., iz Wolfsburga, u transferu vrijednom 19 milijuna eura i stigao u Inter.


Bayernov interes za hrvatskog nogometaša nije iznenađenje, nego samo logičan epilog događaja nakon što im je propalo dovođenje Leroya Sanea iz Manchester Cityja. Naime, Bavarci su već sve bili dogovodili sa Saneom, ali je mladi krilni napadač ozlijedio križne ligamente koljena i s travnjaka će izbivati do veljače, pa se Bayern okrenuo za novim rješenjem i pronašao ga u Perišiću, koji eto nakon četiri godine napušta Giuseppea Meazzu.
Omišaninu će Bayern biti sedmi klub u karijeri, igrao je za Sochaux, Roeselare, Brugge, Borussiju Dortmund, Wolfsburg i Inter. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike