Sport
U BSK-U PODOSTA PROMJENA

Od 11 novaka u momčadi čak pet je iz inozemstva
Objavljeno 23. srpnja, 2019.
Brojne migracije nisu zaključene jer se do kraja mjeseca očekuje još dolazaka u Bijelo Brdo

Iza nogometaša bjelobrdskog BSK-a 15 su pripremnih dana i gotovo dvostruko više aktivnosti koje je trener Denis Krstanović, sa suradnicima Damirom Horvatom i Slavkom Bugarskim te ovoljetnim povratničkim pojačanjem iz Kine u stručnom stožeru Aleksandrom Borojevićem, organizirao svojim štićenicima.

Uobičajeni je to radni ritam, posebice od prošloga ljeta, kada je taj klub s krajnjeg istoka Hrvatske izborio drugoligaški državni status. I uspio se zadržati u njemu kakva je namjera i u predstojećem natjecateljskom ciklusu u koji će "žuto-plavi" s bitno izmijenjenim igračkim kadrom. U Bijelom Brdu, naime, više ne stanuje 12 igrača koji su prošle sezone ostvarili uspjeh osvojivši deveto mjesto u konkurenciji 14 klubova. Nedvojbeno značajan hendikep u čijem su kontekstu Bjelobrđani ponosni na prelazak Periše u redove prvoligaša Gorice. Meter je prešao u Lučko, Šimičić u čakovečkog drugoligaša Međimurje, Majtanić u požešku Slavoniju, Jakšić u Čepin, Ištvanić u Radnički iz Meca, Žigri u Borac iz Kneževih Vinograda, dok je Ramić životnu sreću otišao tražiti u Njemačku, a Mlakićevo novo odredište trenutačno je nepoznato. Istodobno je Čikvaru, Iliću i Aniću istekla posudba te su se oni stavili na raspolaganje prvoligašu iz Osijeka uz mogućnost ponovnog usmjeravanja u Bijelo Brdo. Iz smjera Gradskog vrta sigurno će biti pojačanja, a kojih znat će se uskoro kada se obave predviđeni razgovori. Izvjesno je, dakle, da će BSK izgledati bitno drukčije nego u protekloj, premijernoj drugoligaškoj sezoni, a tko će u sljedećoj braniti "žuto-plave" boje nije još definirano jer se plejada igrača pokušava nametnuti bjelobrdskoj struci. Defilira doista zanimljivo i šaroliko društvo svih rasa i vjera primarno s inozemnih adresa koje se nalaze u Južnoj Americi, Aziji i Africi te iz zemalja iz neposrednog okruženja, kao i iz klubova s hrvatskim predznakom. Selekcija je stoga svakodnevna, zbog čega je struka već organizirala pet javnih provjera od kojih je prva bila porazna jer je gostujući mađarski trećeligaš Szentlὅrinc minimalno slavio (1:0). Rezultatski su uvjerljiviji bili nastupi u Jurjevcu s tamošnjim trećeligašem Zrinskim te u vojvođanskoj Gajdobri gdje je BSK pobijedio 3:0, odnosno 3:1 da bi potom kod kuće remizirao s novopečenim drugoligašem Cibalijom (0:0). Zadnja je subotnja provjera, također, bila uspješna jer je u Županji pobijeđen novi trećeligaš Graničar rezultatom 3:0. Nakon koje su se definirala većina novaka s kojima će se u predstojeće borbe za bodove. Pristupnice su potpisali: Aleksandar Mitrović (Prešov, Slovačka), Matija Košanin (Grafičarac, Beograd), Srđan Orčić (Bačka Palanka), Vukašin Jelić (Čelarevo), Roman Dbane Mory (Obala Bjelokosti), Luka Mihaljević (Cibalia), Ivan Ptiček (Međimurje), Ivan Blatančić (Primorac, Biograd na moru), Ivan Mihaljević (Slaven Belupo, Koprivnica), Ilija Đilas (Vukovar 1991) i Duje Batinić (Akademija Krpan&Babić, Osijek).

Dražen Lekšan
U Srijedu test UTAKMICA U KUTJEVU
U Bijelom Brdu se očekuje još uključenje u trenažni proces Mirana Horvata koji je zbog ozljede preskočio proljetni dio prvenstva u kojem su participirali: Ilinčić, Muženjak, Popović, Gvozdenović, Kovačić, Kasač, Ćorić, Ušćebrka i Ezgeta, a koji će zajedno s novopridošlim igračima u srijedu gostovati u Kutjevu gdje će ih, od 17 sati, testirati istoimeni novopečeni trećeligaš. Struka BSK-a još provjerava, a uskoro će izabrati igrače za sljedeće drugoligaško prvenstvo.
Možda ste propustili...

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

Najčitanije iz rubrike