Sport
DAVOR MLADINA, TRENER CIBALIJE

S tri prava pojačanja sigurno se možemo upustiti u borbu za vrh
Objavljeno 20. srpnja, 2019.

Novopečeni drugoligaš krenuo je u pripreme prije konkurencije. Nogometaši Cibalije okupili su se prvoga dana srpnja, a prozivku je obavio Davor Mladina, koji je treći put dobio ulogu šefa struke vinkovačkog kluba.

Nešto više od dva tjedna poslije Vinkovčani su odradili i provjeru protiv momčadi s kojom će se predstojeće sezone sastati u drugoligaškoj konkurenciji. Susret s BSK-om u Bijelom Brdu završio je bez pogodaka.

Prvi krenuli
- Prvi smo krenuli od svih drugoligaških momčadi i mislim kako smo mi baš sada u nekoj zoni umora, puno većoj negoli klubovi protiv kojih ćemo igrati u konkurenciji. No nema veze. Išli smo svjesno s tim da što prije detektiramo i raščistimo stanje i vidimo kadar koji će biti spreman za Drugu ligu. Mislim kako smo na dobrom putu da možemo vrlo brzo reći ljudima u klubu koga od postojećeg kadra vidimo u drugoligaškim vodama i tko ima kvalitetu za to natjecanje, a tko ne.

- Takav je dojam i ostavio susret u Bijelom Brdu. Detektiranje stanje kompletnog kadra. Dosta je u njemu mladih igrača. Kako ocjenjujete igrače koje imate na raspoloaganju?

- Generalno, nije to loše. Dosta smo, kao što ste primijetili, mlada ekipa, pa ćemo, što se njih tiče, odrediti tko će ostati s nama, koga ćemo vratiti u juniorsku momčad, a koga poslati na posudbu u jednu od trećeligaških ekipa. Moram reći kako će dobar dio njih čak i "moći proći" i odgovoriti našim zahtjevima, no činjenica je kako nam za Drugu ligu treba i veća kvaliteta. Trebat ćemo dopuniti kadar. Bio sam prošle godine kratko u Hrvatskom dragovoljcu, stoga uglavnom poznam kvalitete drugoligaških momčadi i mislim kako nam trebaju kvalitetna pojačanja.

- Što to konkretno znači?

- Znam dobro kako je Druga liga vrlo izjednačena i kako dva-tri kvalitetnija igrača mogu činiti upravo tu razliku. Ako ih imaš u svojoj momčadi, možeš se boriti za vrh. Ako ih nemaš, čeka te borba za opstanak. Toliko je to sve u nijansama. A štogod drugi pričali, znamo dobro da o Cibaliji uvijek vlada mišljenje da mora imati veće ambicije nego što je realnost. Zato sigurno ne smijemo ulaziti u sezonu bez ambicija i zato nam i trebaju pojačanja.

Na Kupresu od 27. srpnja
- Treći put ste u Cibaliji u ulozi trenera? Mogu li se usporediti stanja u klubu u prva dva mandata i sada, kada ste stigli treći put? Situacija je ipak specifična jer Cibalia u novu sezonu ulazi kao novopečeni drugoligaš, pri tome je ušla iz nižeg ranga.

- Prva moja trenerska epizoda u Cibaliji bila je kratka, druga nešto duža. Tu smo se vratili u Prvu ligu, pa sam godinu i nešto dana ipak bio u komadu. A ova treća, vidjet ćemo. Dobio sam ranije ponudu, ja sam se s time složio. Radi se o klubu u kojem sam odradio dobar dio igračke profesionalne karijere, ovdje sam dobio priliku početi i trenersku karijeru i onda mi uopće nije bilo mrsko vratiti se u klub gdje sam proveo ukupno desetak godina. Evo baš ovih dana je većinski vlasnik najavio traženje strateškog partnera, najavljen je dolazak novih ljudi, ponudili su se preuzeti klub pa ćemo vidjeti.

- Kakve su vaše informacije o mogućem dolasku novih ljudi koji su spremni uložiti u klub?

- Ne znam previše, posebno ne one financijske dijelove. Znam ljude koji su zainteresirani za ulazak u klub, to su ozbiljni ljudi, pa mislim kako je cijela priča vrlo ozbiljna. Nadam se kako će to zaživjeti i da će Cibalia doći onamo gdje joj je mjesto, a to je povratak u Prvu ligu. Možda ne već ove sezone, ali vrlo skoro - zaključio je Mladina.
Krešimir Lacković
U Cibaliji će do početka sezone vjerojatno biti još novih lica
Uskoro na Kupres
Kakav je plan do kraja priprema?

- Imamo mini ciklus na Kupresu od 27. srpnja do 3. kolovoza. Tamo ćemo odigrati tri utakmice. Vjerujem da će nam klima biti pogodna. Bio sam tamo već s prvoligašima i imat ćemo sigurno sve potrebne uvjete za dobar rad - kaže trener vinkovačkog drugoligaša Davor Mladina.
Najčitanije iz rubrike