TvObzor
PRIYANKA CHOPRA

Smisao života je biti sretan i kreirati vlastite okolnosti
Objavljeno 19. srpnja, 2019.
Dok su tipične indijske junakinje bile nevine i savršene, Priyanka Chopra odlučila se za uloge koje su bile komplicirane i namjerno apstraktne

Njujorško jutro, 37-godišnja Priyanka Chopra uživa u tostu od avokada. To joj je omiljeni doručak, već godinama. Nekadašnja Miss svijeta, zanosna Indijka, uspješno je prešla put od Bollywooda do Hollywooda, te je danas jedna od najuspješnijih glumica, ali i producentica.

- Smisao života je biti sretan. Nitko nije na svijet došao da bi se osjećao grozno. Mislim da je svrha postojanja napraviti put najboljim što možeš, kreirati vlastite okolnosti – kaže opušteno. Njezin je osmijeh sigurno i rezultat privatne sreće s američkim glazbenikom Nickom Jonasom, s kojim se krajem prošle godine vjenčala nakon šest mjeseci veze.

Bez straha
Priyankina samouvjerenost nije bez pokrića. Odmah nakon što je okrunjena za Miss Indije i Miss svijeta 2000. godine, otisnula se u glumačke vode. Pojavila se u više od 50 bolivudskih filmova. Dok su tipične indijske junakinje bile nevine i savršene, Chopra se odlučila za uloge koje su bile komplicirane i namjerno apstraktne. Bio je to njezin način da testira vlastite sposobnosti te se izdvoji od nekih prethodnica.

- Volim učiti i kad želim nešto pokušati, ne bojim se neuspjeha. Ako padneš zato što si učinila neki rizičan potez, otresi dlanove, ustani sa zemlje i pokušaj nešto drugo. To nije početak kraja za sve što te čeka u životu – poručuje Priyanka.

Godine 2012. kontaktirala ju je zamjenica izvršnog direktora za talente televizijske kuće ABC, Keli Lee, i ponudila joj da glumi u Americi. Dvoumila se jer nije bila načisto s tim treba li napustiti komfor svog doma gdje je njezina glumačka slava cvjetala i ući u svijet u kojem će je bez sumnje klasificirati i po boji kože. Dok je u indijskim filmovima tražila kompleksne uloge, u Americi je željela samo raditi svoj posao i na platno donijeti u kulturološkom smislu nedefinirane likove.

- Rekla sam Keli kako ne želim da moja etnička pripadnost diktira dio onoga što moj lik radi. Fokus bi trebala biti priča, ja sam glumica i moj posao je iznijeti priču – prisjeća se.

Lažna slava?
Nakon što su joj poslali više od 20 scenarija, prihvatila je ulogu Alex Parrish u seriji “Quantico”. Serija se prikazivala tri godine u više od 60 zemalja i tako je Priyanka ušla u domove mnogih Amerikanaca, a u jedan posebno - obitelj Jonas. Najviše su je pogodila pisanja da je njezina globalna slava i gluma lažna, a veza s Nickom tek gluma. Dok je ona ignorirala poruke, njezin suprug, njegovi roditelji i njezina majka su ludjeli.

- Komentirati neku glupost znači da ona s vremenom postaje važna, jer ste joj sami dali važnost – kaže. Kao i obično, Chopra je izabrala pozitivno razmišljati i biti katalizator promjena. Sa suprugom je osmislila reality show baziran na indijskoj verziji probne svadbene večere nazvane “A Week to Sangeet”, u kojoj se parovi raznih podneblja natječu u plesu.

Za ženu koja se rame uz rame sa svjetskim liderima pojavila na Forbesovoj listi, isticanje uvijek ima širu sliku. Želja joj je, kaže, da casting redatelji pronađu to slatko mjesto u filmskoj industriji gdje će nečija nacionalnost, zapravo, biti prednost, a ne identitet. “Želim mnogim glumcima koji dolaze izvan SAD-a, a ne samo Indijcima, stvoriti priliku da uđu u svijet globalne zabave, igraju vodeće likove, a ne samo likove koje definira njihova nacionalnost.”

Pripremio: Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...

HRT OD 1. SVIBNJA PRIKAZUJE DOKUMENTARNU SERIJU “KOLAŽI O LAŽI”

Kako stvoriti vjerodostojnu sliku stvarnosti?

“BEZGREŠNA” JE FILM OD ČIJEG TERORA NEMA BIJEGA

Sydney Sweeney je sestra Cecilia u krvavom hororu

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike