Kultura
7. FESTIVAL SVJETSKE KNJIŽEVNOSTI U RUJNU U ZAGREBU

Festival otvara Fernando Aramburu
Objavljeno 19. lipnja, 2019.
Ovogodišnji Festival svjetske književnosti, sedmi zaredom, kao i uvijek u Hrvatsku dovodi niz velikih imena europske i svjetske književnosti, koja spaja s domaćim piscima, a u brojnim popratnim programima pokazuje koliko je živa i važna književna riječ.

Ove godine najveća je novost što će se zagrebački programi najvećim dijelom održavati u zgradi Hrvatskoga glazbenog zavoda.

U fokusu je književnost španjolskog jezika, a u sklopu toga programa gostovat će niz autora. Festival će otvoriti jedan od najznačajnijih suvremenih španjolskih autora Fernando Aramburu, a bit će razgovara o njegovu romanu Patria, o Baskiji, koji je osvojio niz važnih španjolskih i europskih književnih nagrada, koji je preveden ili se prevodi na više od 30 jezika, a samo u Španjolskoj prodan je u više od milijun primjeraka. Od autora španjolskoga govornog područja gostuje i jedan od najvažnijih svjetskih gestaltera, miljenik hrvatske publike, Argentinac Jorge Bucay, jedna od najvećih mladih zvijezda svjetske književne scene Samanta Schweblin, hrvatskim čitateljima poznata Laura Restrepo i nova pjesnička zvijezda Elena Medel, a u suradnji s Hrvatskim centrom PEN-a stiže i direktor međunarodnog PEN centra, katalonski pjesnik i aktivist Carles Torner i pjesnik George Angel Maria Quintero.

U suradnji s Hrvatskim centrom PEN-a obilježit će 20 godina jedne od najvažnijih platformi za promociju poezije Lyrikline, a o tom će govoriti Thomas Wohlfahrt, Christiane Lange, Jan Wagner, Zvonko Maković i Tomica Bajsić. Ove godine dvije pjesničke večeri održat će se u prelijepom prostoru Atelijera Meštrović, u Mletačkoj ulici. N.Vek.
Možda ste propustili...

13. PROSINCA NA GRAĐEVINSKOM I ARHITEKTONSKOM FAKULTETU OSIJEK

Predavanje Zvonka Makovića o Bauhausu

NAJLJEPŠI BOŽIĆ - FELIZ NAVIDAD, 4. PROSINCA U HNK-u

Uz cvrkutave Zumbiće, o Božiću pjevaju dive Danijela Pintarić i Ivana Husar

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana