Kultura
POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada
Objavljeno 18. travnja, 2024.
Učenici Glazbene škole Milka Kelemena Slatina nastavljaju nizati odlične rezultate na različitim natjecanjima, pokazujući tako virtuoznost sviranja pojedinih instrumenata, ali i stečena teorijska znanja. Posljednjih nekoliko tjedana učenici i njihovi mentori donijeli su u svoju školu i svoj grad nekoliko vrijednih priznanja.

Na međunarodnom natjecanju tamburaša u Požegi pod mentorstvom profesorice Korane Perlić učenica Katrin Resler osvojila je II. nagradu (1. K kategorija – brač), a Iva Bartolović – III. nagradu (3. K kategorija – bisernica). Matea Funtek osvojila je II. nagradu (3. K kategorija – bisernica) pod mentorstvom učiteljice, mag. mus. Martine Tepeš. Učenice je za klavirom pratio mag. mus. Mario Novaković. Uspjesi slatinskih učenica još veći su kad se uzme u obzir iznimno velika i jaka konkurencija od 130 učenika iz 26 škola.

Posebno valja istaknuti da je u Glazbenoj školi u Požegi nastupio i Trio Fantastico, koji čine učenice slatinske Glazbene škole Milka Kelemena, Iva Bartolović na bisernici, Klara Košćak na braču i Hana Pavličević na čelu. Taj trio, u skladu sa svojim nazivom, osvojio je 1. nagradu i zlatnu medalju u 1. kategoriji komornih sastava. Njihova mentorica bila je profesorica Korana Perlić.


Na Međunarodnom online-natjecanju iz solfeggia IMMCC (International Music MasterClass and Competition Maribor) učenici Glazbene škole Milka Kelemena Slatina također su osvojili zapažene nagrade. Učenica Marija Brzica u disciplini solfeggio u kategoriji 1b s postignutih 98,67 bodova plasirala se na treće mjesto i osvojila zlatnu nagradu. Miriam Brzica se u istoj kategoriji plasirala na peto mjesto, ali ostvarena visoka 90,33 boda također su joj donijela zlatnu nagradu, a Leon Vencl ostvario je 77 bodova i dobio brončanu nagradu. Leon se natjecao i u disciplini glazbena teorija, gdje je dobio priznanje. Mentorica slatinskih učenika bila je profesorica Sandra Pavić.

Iznimno uspješan bio je i Damjan Krupa, bivši učenik Glazbene škole Milka Kelemena, a sada učenik Glazbene škole “Jan Vlašimsky” u Virovitici. U disciplini solfeggio, u kategoriji 5b, Damjan je osvojio 96,67 bodova i na prvom mjestu zaslužio zlatnu nagradu. U disciplini glazbena teorija, u kategoriji 5c, Damjan je (jedini) osvojio maksimalnih 100 bodova i dobio također zlatnu nagradu, a u disciplini kreativnost još jednom je briljirao i s 98 bodova osvojio prvo mjesto i zlatnu nagradu. Njegovi mentori bili su Barbara Bogojević i Jurica Hrenić.

Petar Žarković
U Glazbenoj školi u Požegi nastupio je Trio Fantastico, koji čine učenice Glazbene škole Milka Kelemena

Možda ste propustili...

AUKOS PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA “STANISLAV MARIJANOVIĆ”

Ako budete dobri, o vama će pisati monografije, ako ne budete - vi ćete ih pisati

PREMIJERA U DJEČJEM KAZALIŠTU BRANKA MIHALJEVIĆA

“Četiri čudesne nezgode” voljet će i djeca i roditelji

Najčitanije iz rubrike