Kultura
SEMINAR ZA VODITELJE I ČLANOVE FOLKLORNIH I PJEVAČKIH SKUPINA U NAŠICAMA

Tema - scenska primjena folklorne građe
Objavljeno 30. travnja, 2024.
Obrazovni ciklus folklornih seminara Hrvatski sabor kulture nastavlja u suradnji s HKD-om "Lisinski" iz Našica organizacijom dvodnevnog seminara za voditelje te članove folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom: "U galiji kraj Našica". Voditelji seminara su Duško Topić, glazbeni pedagog i folklorist, i Miroslav Šarić, muzejski djelatnik, umjetnički voditelj i koreograf. Seminar je dio programa Međunarodne smotre folklora Zagreb, čija su tema tradicije Šokaca kao dio UNESCO-ovih kulturnih prostora te doprinos HSK-a u obilježavanju hvalevrijedne 135. obljetnice rada HKD-a "Lisinski".

Seminar će se održati u Našicama 18. i 19. svibnja 2024. u prostorima dvorca Pejačević, Trg dr. Franje Tuđmana 5, Našice (ulaz s istočne strane od HEP-a) s početkom u 10 sati. Dolazak je moguć od 9.30.

Tema ovogodišnjeg obrazovnog ciklusa je scenska primjena folklorne građe, a dvodnevni seminar pod nazivom "U galiji kraj Našica" obuhvatit će plesnu i glazbenu kulturu šokačkog našičkog kraja u razdoblju s prijelaza 19. u 20. stoljeće pa sve do početka 2. svjetskog rata. Cilj realizacije programa edukacije je stvaranje i oblikovanje novih folklornih programa kao i adekvatna prezentacija tradicijske baštine na sceni.

U okviru programa svečano će biti otvorena i prigodna izložba autora Miroslava Šarića "135 godina čuvamo baštinu", iz fundusa "HKD-a Lisinski" Našice. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike