Sport
U BRAZILU JE POČELA 46. COPA AMERICA

Kolumbija prekinula post
i šokirala Argentince, a
Brazilci sigurni na startu
Objavljeno 16. lipnja, 2019.

Utakmicom Japana i Čilea u skupini C noćas će se kompletirati prvo kolo Copa Americe, koje se održava u Brazilu. Start turnira nije bio uspješan za Argentinu, koja je u skupini B izgubila u Salvadoru od Kolumbije 2:0 te si tako stvorila dodatni pritisak u pokušaju osvajanja prvog velikog trofeja od 1993.

Iako su Lionel Messi i suigrači bili bolji većim dijelom utakmice, nisu uspjeli pronaći put do mreže raspoloženog Davida Ospine. Pogodaka nije bilo sve do posljednjih 20 minuta u kojima su Kolumbijci stigli do sva tri boda, zahvaljujući igračima koji su ušli s klupe. Najprije je Roger Martinez u 71. minuti nakon solo akcije silovitim udarcem svladao Franca Armanija, a za konačni je rezultat u 86. minuti iz blizine zabio Duvan Zapata nakon oštrog prizemnog ubačaja Jeffersona Lerme s lijeve strane. Bila je ovo prva pobjeda Kolumbije nad Argentinom nakon 12 godina, kao i prvi posrtaj na startu Cope za "gaučose" još od davne 1979.

- Znali smo da je prošlo mnogo vremena otkada smo posljednji puta dobili Argentinu i zato smo oduševljeni. Uživat ćemo u ovome, ovo je veliki rezultat, ali tek je početak turnira i pred nama je još mnogo teških utakmica - rekao je strijelac drugog pogotka Zapata.

Izbornik Argentine Lionel Scaloni smatra kako je njegova reprezentacija bila bolja momčad te da nije zaslužila poraz, a požalio se i na stanje travnjaka ocijenivši ga "jadnim".

- Bili smo dobri prvih 20 minuta, nakon čega smo imali loš završetak prvog poluvremena. Puno smo gubili loptu, no u drugom smo dijelu bili superiorniji Kolumbiji. I u trenutcima, kada smo imali svoje najbolje razdoblje, primili smo pogodak iz kontranapada - rekao je Scaloni nakon posrtaja na startu. Argentina će u drugom kolu igrati protiv Paragvaja, a Kolumbija će odmjeriti snage s Katarom.

U skupini A očekivano je na vrhu Brazil, koji je na otvaranju prvenstva uvjerljivo svladao Boliviju 3:0. "Selecao" je do bodova stigao u drugom poluvremenu uz dva pogotka Coutinha (50-11, 53) te jednim Evertona (85) te tako podgrijao nadu svojim navijačima da će i u petom domaćinstvu Cope na kraju podići pobjednički pehar. U istoj su skupini Peru i Venezuela remizirali bez pogodaka, iako se mreža tresla dva puta. No u oba je slučaja VAR poništio slavlje Peruanaca zbog zaleđa, najprije gol Christofera Gonzalesa u 11., a potom i Jeffersona Farfana u 64. minuti. Završnicu su Venezuelanci odigrali s igračem manje zbog isključenja Luisa Maga (74), ali brojčanu nadmoć Peruanci nisu uspjeli iskoristiti.

- Nismo zadovoljni jer mislim da smo zaslužili pobjedu. Jednostavno nismo imali taj završni dodir. Napravili smo sve što smo mogli, ali nam je nedostajao pogodak - rekao je kapetan Perua Paulo Guerrero.

U drugom kolu skupine u utorak će igrati Bolivija - Peru te Brazil - Venezuela. G. Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike