Sport
KVALIFIKACIJE ZA EP RUKOMETAŠA

Protiv Belgije u Poreču Lino daje priliku novim snagama
Objavljeno 15. lipnja, 2019.

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom nad Švicarskom uz vrlo dobru predstavu potvrdila je prvo mjesto u 2 kvalifikacijskoj skupini za Europsko prvenstvo, koje će se sljedeće godine održati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.


Naši rukometaši ostvarili su pobjedu u gotovo domaćoj atmosferi u švicarskom Zugu, gdje su naši ljudi u Švicarskoj svojim rukometnim ljubimcima nakon susreta priredili pravu feštu. Malo opuštanja dobro je došlo svima na kraju naporne sezone, premda još nisu svi zaključili obveze. Hrvatski rukometaši još moraju zaključiti kvalifikacije. U nedjelju u 18 sati (HRT) u Poreču dočekati će reprezentaciju Belgije, koja nema više nikakvih izgleda za plasman na Euro (za drugo mjesto u skupini borit će se Srbija i Švicarska u susretu u Novom Sadu). Kako susret nema rezultatsko značenje, Lino Červar je za posljednju akciju sezone oslobodio obveza neke od nositelja reprezentacije, iza kojih je uostalom i vrlo naporna klupska sezona. Tako je za susret s Belgijom u Poreču Červar oslobodio obveza Domagoja Duvnjaka, Manuela Štrleka, Luku Stepančića i Željka Musu. Zbog ozljeda već su otkazali Marin Šego, Igor Karačić, Domagoj Pavlović i Marino Marić, a protiv Švicarske nije igrao ni Luka Cindrić, zbog smrtnog slučaja u obitelji. Od igrača koji su još uvijek u reprezentativnom kadru nije bilo ni ozlijeđenog Zlatka Horvata. U međuvremenu reprezentaciji su se sa šireg popisa priključili Valentino Ravnić i Josip Ereš, a u posljednji trenutak i Ante Kuduz. Osječanin je također otputovao u Poreč, gdje je s reprezentacijom Hrvatske. Zato će u kadru ponovno biti vratar Matej Ašanin. Odlično se predstavio u debiju pa je sada već sigurno kako će 209 centimetara visoki vratar biti prava uzdanica PPD Zagrebu. U koji se vratio nakon godina provedenih u inozemstvu. Ašanin je uvjeren kako će Hrvatska protiv Belgije stići i do pete pobjede iz šest kvalifikacijskih susreta. Na kontu ima i jedan remi, protiv Srbije u Beogradu.


- U ovako važnoj utakmici, protiv Švicarske za prvo mjesto u kvalifikacijama, mislim da nisam mogao očekivati bolji scenarij za samog sebe, ali i reprezentaciju. Pobijedili smo i to je ono što je najvažnije. Protiv Belgije mislim da će, kao i protiv Švicarske, vrijediti slična taktika. A to je dosta discipline, brz i moderan rukomet i ne dopustiti im da se razmašu. Moramo im odmah pokazati da smo favoriti i da želimo zaključiti ovu sezonu pobjedom - rekao je Ašanin.
Inače, uoči susreta u dvorani Žatika bit će izložen pehar namijenjen europskom prvaku. Koji će biti uručen 26. siječnja sljedeće godine nakon finala u Stockholmu. Podsjetimo, HRS u svojim vitrinama nema jedino trofej namijenjenn europskom prvaku.


Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

Najčitanije iz rubrike