Sport
SUPER FINALE SVJETSKE VATERPOLSKE LIGE

Hrvatska spremna za Beograd
Objavljeno 15. lipnja, 2019.
Hrvatska vaterpolska reprezentacija nastupit će oslabljena na Super finalu Svjetske lige, koje se od 18. do 23. lipnja održava u Beogradu, bez beka Marka Macana i napadača Luke Bukića.


- Još uvijek ne znam hoće li Macan morati na operaciju šake ili će moći nastaviti treniranje s plastičnim zavojem, ali u Beograd ga nećemo voditi, baš kao ni Bukića, koji je prošlu noć dobio napadaj slijepog crijeva i već je u petak ujutro bio na operaciji, pa na njega ne možemo računati ni za Svjetsko prvenstvo, koje će se u srpnju održati u Južnoj Koreji - kazao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak, koji unatoč smanjenom broju igrača vjeruje da je njegova momčad sposobna u Beogradu osvojiti prvo mjesto, koje osigurava direktan plasman na Olimpijske igre 2020. u Tokiju.


Na konferenciji za novinare uoči puta u Beograd predsjednik Uprave Konzuma Slavko Ledić i izvršni direktor HVS-a Perica Bukić potpisali su ugovor o sponzorstvu, a Bukić je tom prigodom izjavio da je glavni ovogodišnji cilj reprezentacije nastavak osvajanja odličja na svjetskim prvenstvima.


- Na šest posljednjih SP-a uvijek smo osvajali neku od medalja, a u Južnoj Koreji branimo naslov prvaka svijeta iz Budimpešte pa sam uvjeren da ćemo nastaviti kontinuitet osvajanja odličja - kazao je Bukić i podsjetio da će Hrvatska na SP-u, koje će se od 14. do 27. srpnja održati u južnokorejskom gradu Gwangjuu, nastupiti u skupini B s reprezentacijama Srbije, Australije i Kanade.


Iako nije službeno odredio sastav za Beograd nakon izostanka Macana i Bukića, izbornik Tucak i nema velikog izbora te, ako ne bude novih ozljeda, u Beograd putuju: vratari Marko Bijač i Ivan Marcelić; centri Luka Lončar, Josip Vrlić i Ivan Krapić; braniči Ivan Buljubašić, Andro Bušlje i Hrvoje Benić te napadači Loren Fatović, Maro Joković, Ante Vukičević, Lovre Miloš, Anđelo Šetka, Xavi Garcia i Andrija Bašić.
Nakon nastupa na Super finalu Svjetske lige naši najbolji vaterpolisti u Šibeniku će nastaviti pripreme za nastup na SP-u, na koje će Tucak pozvati centra Juga Luku Lozinu i ljevorukog napadača splitskog Jadrana Antu Vickovića. H
Možda ste propustili...

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike