Sport
MARKO PIPUNIĆ, PREDSJEDNIK UPRAVE ŽITO GRUPE

Ponosan sam na Sokol centar i Dobro world cup
Objavljeno 24. svibnja, 2019.
Ovogodišnji Dobro world cup je 11. međunarodno gimnastičko natjecanje u Osijeku, a jubilarno deseto, kako je glavni sponzor natjecanja tvrtka Žito d.o.o. Ipak, predsjednik Žito grupe, Marko Pipunić, ističe kako sinergijom i ostalih čimbenika ne bi bilo moguće natjecanje na ovako vrhunskoj razini.

- Zahvalio bih i Središnjem državnom uredu za šport, Gradu Osijeku, Županiji osječko-baranjskoj, Hrvatskoj turističkoj zajednici. Bez obzira na to što je Žito glavni sponzor, bez podrške navedenih ne bi bila moguća ova razina.

Pipunić uvijek ističe ulogu poduzetnika u društvu, pa tako i u sportu.

- Poduzetnici imaju ambiciju stvarati novu vrijednost. Dio nove vrijednosti disperzira se na investicije, a dio mora ići u zajednicu u kojoj živi da se poboljša kvaliteta života. I tako se radi u cijelom svijetu, a ja to osobno smatram svojom obvezom. Sokol centar je reprezentativni objekt i na njega sam posebno ponosan, a ponosan sam i na gimnastički Dobro world cup. Mi Osječani trebamo biti sretni što imamo ovakav centar i ovako natjecanje, koje je više od svjetskog kupa. Osijeku ovo natjecanje donosi 2000 noćenja, što je prilično za naš grad. Dolazi svake godine tridesetak zemalja, znači objesimo 30 različitih barjaka, u grad nam stižu ljudi s 15-ak govornih područja. To je veliki poticaj Osijeku i Slavoniji. Ne želimo biti regija koja se prezentira kao “jadna Slavonija”. Imamo potencijala i talenata, a uz podršku Zagreba možemo sve ispuniti. No opet sve ovisi o nama - smatra Marko Pipunić. K.L.
Možda ste propustili...

SUBOTNJI SUSRET 33. KOLA SUPERSPORT

Ulaznice za Lokomotivu

EUROPSKO GIMNASTIČKO PRVENSTVO

Srbić i Ude u finalu, Aurela sustigao umor

Najčitanije iz rubrike