Osijek
SVEUČILIŠNI KAMPUS SLIČIO WOODSTOCKU

Ni svibanjska kiša nije mogla omesti studentsku roštiljadu
Objavljeno 20. svibnja, 2019.
Natjecanju za najbolji zalogaj pristupilo je 50 ekipa, svaku je činilo četvero studenata

Neizgrađeni prostor sveučilišnog kampusa uz Vukovarsku cestu u nedjelju je podsjećao na legendarni Woodstock iz 1969. godine. Jedina je razlika bila što su umjesto djece cvijeća, hipija i džankija ondje roštiljali, i to doslovno, veseli studenti osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, i pri tome se neizmjerno zabavljali.


Narodni heroj Jugoslavije Milan Stanivuković zacijelo se jučer okretao u grobu ako je s onog svijeta mogao vidjeti što se događalo na prostoru nekadašnje vojarne JNA koja je do 1991. nosila njegovo ime. Umjesto stroge vojničke stege i priglupih ideoloških parola koje su se mogle vidjeti na svakome koraku, prostorom sveučilišne livade odjekivao je smijeh mladih ljudi koji su pripremali pikantna jela s roštilja i kuhali krepki čobanac. Miris roštilja mogao se osjetiti nadaleko, a vaš se reporter vratio kući odjeće pune dima, vonjajući kao dobro odimljeni kulen ili bar kao lanjski pršut. Posvuda smo nailazili na dobro raspoložene mlade ljude s osječkih fakulteta koji su uživali u dobroj atmosferi.

Za uveseljavanje nazočnih svakojakim šalama i verbalnim bezobraštinama bio je zadužen poznati radijski voditelj Davor Dretar Drele. Riječ je o sedmoj zaredom studentskoj roštiljadi koju je organizirao Studentski zbor. U natjecanju za najbolji zalogaj sudjelovalo je 50 ekipa, a svaku je činilo četvero studenata. Ovu sveučilišnu zabavu svojom su svirkom uveličali Cash Band (Osijek) i Opća opasnost (Županja).


Draško Celing
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike