Sport
BRUNO MARIĆ PODNIO OSTAVKU NA MJESTO INSTRUKTORA VAR-A

Odlazak zbog Splita i reprezentacije
Objavljeno 17. svibnja, 2019.
Bivši nogometni sudac Bruno Marić podnio je ostavku na mjesto instruktora za VAR, i to samo dan nakon što je medijima predstavio uvođenje tehnologije VAR u Prvu HNL od sljedeće sezone.

- Hrvatski nogometni savez ovim putem obavještava javnost kako je Bruno Marić podnio ostavku na mjesto HNS-ova instruktora za pomoćne videosuce (VAR). HNS zahvaljuje Mariću na dosadašnjem doprinosu i uloženom radu u projektu uvođenja VAR-a u hrvatski nogomet - stoji u priopćenju koje je u četvrtak izdala krovna hrvatska nogometna organizacija.

Kako se čini, Marić je odstupio zbog Splita i Hajduka. Naime, Hajduk je na nedavnom sastanku s jednim od čelnika HNS-a Marijanom Kustićem, na kojem su se dogovarali uvjeti oko gostovanja hrvatske reprezentacije u Splitu, navodno istaknuo "micanje isluženih i inkriminiranih kadrova iz nogometa", a spominjalI su se Marić i Damir Vrbanović.

Marić tvrdi kako se odlučio povući radi dobrobiti hrvatskog nogometa te je poslao priopćenje u kojem, između ostalog, navodi: Svim srcem se nadam da je ispred nas utakmica hrvatske reprezentacije u Splitu, koji žudi za reprezentativnim nogometom, ali i cijela Hrvatska želi da reprezentacija igra u Splitu. Divna publika u svim gradovima gdje je igrala naša reprezentacija sigurno želi da Split svojom prepoznatljivom mediteranskom emocijom opjeva barem jednu kvalifikacijsku pobjedu naših srebrnjaka.

Obzirom da sam u medijskim napisima mogao prepoznati natruhe smetnje odigravanju utakmice u Splitu zbog moje funkcije VAR instruktora, podnosim ostavku na to mjesto. Ponosan sam na svoj rad VAR instruktora, ali i na ono što ostavljam onome tko će me naslijediti. Podnosim ostavku isključivo zbog Hrvatske i hrvatskog nogometa, ne odlazim zbog pritiska, hejtera ili zbog umora. Odlazim jer sam najnagrađivaniji sudac u Hrvatskoj i imam odgovornost prema nogometu. Moju ostavku nije tražio niti Savez, niti HNK Hajduk, ali u medijskom prostoru ne smije postojati niti zrnce negative kada su nogomet i reprezentacija u pitanju, stoji u priopćenju koje je potpisao - najbolji hrvatski nogometni sudac Bruno Marić iz Daruvara.

Ivana Liović
Možda ste propustili...

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

NAKON PRVOG PORAZA BROKERA OD KVARNERA 2010

Finalna serija ne trpi ovoliki broj promašaja i nervozu

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike