TvObzor
MEGHAN MARKLE

Smiješila joj se holivudska karijera, a onda je gotovo preko noći postala vojvotkinja od Sussexa
Objavljeno 17. svibnja, 2019.
Meghan se svojim javnim djelovanjem zalaže za univerzalne ljudske vrijednosti, poput feminizma, a svojedobno je velikog proizvođača deterdženta natjerala da promijeni seksističku reklamu

Rijetko koja obitelj može zaintrigirati javnost kako to zna britanska kraljevska obitelj. Prvi vrhunac postigla je princeza Diana, koja je u određenoj mjeri prisutna i danas. Nešto poslije veliku prašinu podigao je i princ Charles te njegova veza s Camillom Parker. Cijeli svijet je zaludila i ljubavna priča princa Williama i Kate Middleton, budućeg kraljevskog para. Nakon osam godina braka William i Kate i dalje plijene pažnju, međutim, ne u rangu Meghan Markle i princa Harryja.



Tema tabloida

Princ Harry još je od prije bio omiljeni "zločesti dečko" kraljevske obitelji, a nakon saznanja o vezi s holivudskom glumicom postao je omiljena tema svjetskih tabloida. Nakon višemjesečnih tajnih susreta, u veljači 2017. javnost je napokon dobila potvrdu da su princ Harry i Meghan Markle nešto više od prijatelja, a tada su ih paparazzi fotografirali zajedno u Londonu. Nakon toga su uslijedile zaruke, potom vjenčanje, a sada su postali i ponosni roditelji sina.


No tko je zaista Meghan Markle? Široj javnosti poznata je kao glumica u popularnoj odvjetničkoj seriji "Suits" (u nas prevedenoj kao "Face"). Opće je poznata stvar kako je u Hollywoodu uvriježeno mijenjanje imena, bilo zato što agenti smatraju da je neko ime zvučnije ili zato što netko poznat već ima slično ime. Iako točan razlog promjene imena u ovom slučaju nije poznat, činjenica je kako je pravo ime Meghan Markle zapravo Rachel, a Meghan joj je srednje ime.


Kad je postala poznata zbog uloge u seriji, mnogi su se iznenadili kad je izjavila da je mulatkinja jer su ju iritirala pitanja koja su joj postavljali, poput onog odlazi li redovno u solarij jer uvijek ima preplanuli ten. Naime, njezin je otac irsko-nizozemskog porijekla, a majka joj je Afroamerikanka.
Dvije diplome

Za razliku od mnogih drugih glumaca, Meghan Markle nije sve nade polagala u holivudski uspjeh. Umjesto toga na Sveučilištu Northwestern 2003. godine stekla je čak dvije diplome; iz područja međunarodnih odnosa i kazališta. Prema izjavi njezina brata, školarinu je mogla platiti zahvaljujući očevom velikom dobitku na lutriji godinama prije.


Dok se još uvijek pokušavala probiti u nemilosrdnom svijetu glume, Markle je honorarno radila u području kaligrafije. Točnije, pisala je pozivnice za vjenčanja, kao i različite čestitke. Kako je istaknula u jednom intervjuu, smatra da su poruke ispisane rukom pomalo izgubljena forma umjetnosti. Meghan se svojim javnim djelovanjem zalaže za univerzalne ljudske vrijednosti, poput feminizma. O tome je pisala i na svom lifestyle blogu The Tig, a kao omiljenu anegdotu navodi onu iz djetinjstva u kojoj je velikog proizvođača deterdženta natjerala da promijeni seksističku reklamu. Naime, reklama je implicirala da samo žene trebaju prati posuđe, pa je Markle odlučila pisati tadašnjoj Prvoj dami, Hillary Clinton, te proizvođaču deterdženta. Isto tako, govorila je na brojnim specijaliziranim konferencijama, poput UN Women.
Za razliku od princa Harryja, Meghan ovo nije prvi brak. Od 2011. do 2013. bila je u braku s Trevorom Englesonom, filmskim producentom s kojim je prethodno bila u vezi sedam godina. Vjenčali su se na Jamajci, a na kraju su se razveli zbog nepomirljivih razlika.
Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike