Sport
CIBALIA DANAS GOSTUJE U KOPRIVNICI

“Fenjeraš” Koprivnica traži posljednju slamku spasa, i to protiv lidera
Objavljeno 16. svibnja, 2019.

Zbog zauzetosti terena na Gradskom stadionu "Ivan Kušek Apaš" u Koprivnici, na kojemu svoje utakmice igra i prvoligaš Slaven Belupo, susret između Koprivnice i Cibalije pomaknut je za dan kasnije u odnosu na ostale klubove koji su 27. kolo Treće HNL "istok" odrađivali u srijedu. Ta će utakmica po mnogo čemu biti specifična jer se, s jedne strane, domaćin iz petnih žila bori kako bi sačuvao trećeligaški satus, dok je njihov današnji gost Cibalia riješio sve dvojbe i već je osigurao naslov prvaka. U nastavku Vinkovčani mogu igrati posve opušteno i rasterećeno, no kako je najavljeno iz Cibalije, do kraja prvenstva idu odigrati najbolje što mogu kao da već nisu prvaci, jer ne žele rasprodavati svoj ugled. Momčadi Koprivnice je susret s liderom vjerojatno "posljednji vagon posljednjeg vlaka" i tri boda su im od presudne važnosti. Neće im biti lako jer moraju se vaditi protiv momčadi koja na tablici ima čak 44 boda više od njih. Koprivnica je u velikim problemima, no u Cibaliji se ne obaziru previše na to, već imaju svoj put i zamisli, a u tim nacrtima nalaze se i tri boda s gostovanja kod davljenika.

- Svjestan sam da oni još vjeruju kako mogu osigurati ostanak u ligi i da će danas ići na "sve ili ništa", ali to nas ni u kojem slučaju ne zanima. Želimo tamo odigrati dobru utakmicu i ako ikako bude moguće osvojiti sva tri boda. Svi naši igrači imaju kvalitetu i zbog toga sam uvjeren i znam da će svaki koji istrči protiv Koprivnice dati svoj maksimum - najavljuje trener vinkovačkih nogometaša Petar Tomić.

U posljednje vrijeme trener Tomić sve više u početnu postavu uvodi mlade igrače i daje im priliku za dokazivanje. Što se starijih tiče, oni su svoj posao obavili, doveli su Cibaliju pred vrata Druge lige, smjestili ju na vrh trećeligaškog poretka i sad se mogu malo i odmarati. Ovih nekoliko preostalih kola do završetka sezone vjerojatno će mladi biti u središtu zanimanja stručnog stožera, pa bi tako priliku mogli dobiti i u Koprivnici.

- Imamo određenih problema, od prije su bolesni ili ozlijeđeni Dogan, Pavičić i Tusronjić, a pitanje je kako se osjeća Mrkonjić. Zbog isključenja ne mogu igrati Bajić i Karaula pa ćemo morati kombinirati momčad. U subotu je već nova utakmica u Vinkovcima pa moramo i na nju misliti. U svakom slučaju, očekujem dobru utakmicu s naše strane i nastavak pozitivne serije - zaključio je strateg Vinkovčana Petar Tomić. A. Grgić

 
Možda ste propustili...

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

U RIJECI KREĆE FINALNA SERIJA ZA PROBOJ U KOŠARKAŠKU ELITU

Kvarner prvi nositelji, ali Brokeri su ga ove sezone već pobijedili usred Rijeke

Najčitanije iz rubrike