Sport
OSIJEK II

U Stanovima ista priča - promašaji, pa šesti proljetni gostujući poraz
Objavljeno 14. svibnja, 2019.

Ništa novo momčad Osijeka II nije ponudila na šestom proljetnom drugoligaškog gostovanju kod Zadra. U nastavku sezone gostujuće utakmice su joj trn u oku. Šest puta gostovali - šest puta izgubili. Nije nešto čime bi se trebali pohvaliti. Sve što se događalo u Stanovima uglavnom je preslik prijašnjih posrtanja izvan Gradskog vrta. Nisu Osječani bili u podređenom položaju, ali opet im je problem bila realizacija, ovaj put su primili i pogotke koje u žargonu obično volimo nazvati krumpirima, što znači kako su postignuti s više sreće nego pameti.

- Nismo igrali loše, ali opet nas je zadesila ista sudbina. Promašivali smo svoje prilike, a Zadar je svoje iskoristio. Zapravo, one najbolje koje je imao, domaćin je promašio, a ušlo je ono što i nije moralo. Prvi pogodak bio je odbijanac koji je prevario vratara Barešića, a drugi je pao nakon što je Gačić posve nepotrebno skrivio kazneni udarac. I opet smo mogli izjednačiti u završnici da je Durdov bio malo prisebniji u dobroj situaciji. U ovom trenutku rezultat nam nije u prvom planu, ali frustrira taj niz poraza u gostima, posebno način na koji gubimo utakmice. Nigdje nismo bili u podređenom položaju, ali što nam to vrijedi kada uvijek ostanemo praznih šaka - kaže Ronald Grnja, trener Osijeka II.

Muče Grnju i neki kadrovski nedostatci, pa mu momčad ponekad izgleda poput Frankensteina, jer u njoj nema pravog ljevaka, a još više mu nedostaje realizator.

- Tako je kako je i neću se žaliti. Dečki koje imam na raspolaganju za mene su najbolji. Jasno je kako bi rezultati i cijela slika bili bolji kada bismo na raspolaganju imali, recimo, Luku Marina i Josipa Špoljarića, ali meni je sada primarno obaviti selekciju momčadi za sljedeću sezonu. Zato su više prilika dobivali neki juniori, što je ponekad bilo na štetu rezultata. Glavni cilj - zadržavanje drugoligaškog statusa, davno smo osigurali, pa je bilo prirodno ovo vrijeme iskoristiti za provjeravanje mogućnosti juniorskih igrača na seniorskoj sceni - objašnjava Grnja.

Do kraja je Osijeku II ostala još jedna prilika za izbjegavanje "kvrge" na kontu kada su gostovanja u pitanju. Čeka ih prvo domaći susret, s Međimurjem, a onda u posljednjem kolu gostovanje kod Hrvatskog dragovoljca...
D. Keler

Rezultati by SofaScore

Osijek II je na šest proljetnih gostovanja isto toliko puta teren napuštao pognute glave
Najčitanije iz rubrike